ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Таліби заборонили університетам допускати жінок до вступних іспитів

30.01.2023, 10:52
Фото – REUTERS / Ali Khara
Фото – REUTERS / Ali Khara

Кероване Талібаном міністерство вищої освіти наказало університетам Афганістану не допускати жінок до вступних іспитів, які розпочинаються в країні наступного місяця. 

Відповідного листа міністерство адресувало навчальним закладам північних провінцій Афганістану, включно з Кабулом, повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

У листі окремо наголошується, що установи, які не дотримуватимуться цього правила, будуть притягнуті до суворої відповідальності.

У грудні минулого року міністерство вищої освіти наказало університетам не допускати студенток до навчання “до окремого розпорядження”, а через кілька днів уряд талібів заборонив афганським жінкам працювати в неурядових організаціях. Ще раніше влада “Талібану” закрила більшість середніх шкіл для дівчат.

Встановлені талібами обмеження на роботу й освіту для жінок викликали міжнародний осуд. Західні країни заявили, що “Талібану” потрібно змінити свою політику щодо жінок, щоб отримати шанс на міжнародне визнання й послаблення економічної ізоляції.

З часу захоплення влади “Талібаном” у 2021 році в Афганістані триває економічна криза через санкції, що вплинули на його банківський сектор, та скорочення міжнародної фінансової допомоги. Міжнародні гуманітарні організації попереджають про десятки мільйонів афганців, які потребують термінової допомоги.

Водночас в оприлюдненому цього тижня звіті Світового банку йдеться, що уряду “Талібану”, який заявив про курс на більшу економічну самодостатність, вдалося зберегти високий рівень доходів минулого року й збільшити експорт.

Як повідомляв ІМІ, “Талібан” наказав афганським телеканалам припинити показ художніх стрічок з жінками й зобов’язав тележурналісток носити хіджаб. Таліби змусили афганських жінок на телебаченні закривати обличчя

Liked the article?
Help us be even more cool!