ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Таксиста, який відмовився в Києві обслуговувати пасажирок українською, оштрафували на 3,4 тис. грн

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь оштрафував на 3400 гривень водія таксі, який відмовився обслуговувати двох пасажирок державною мовою в Києві.

Про це він розповів в ефірі телеканалу “Прямий”, повідомляється на сайті мовного омбудсмена.

“Він має сплатити до міського бюджету 3400 грн. Штраф ще не сплачений, але хочу підтвердити громадянам України, що по кожному з таких фактів ми проводимо претензійну роботу, і, якщо факти підтверджуються,  ми використовуємо весь арсенал Кодексу України про адміністративні правопорушення”, – наголосив він.

Як повідомляв ІМІ, 26 жовтня 2023 року низка медіа з посиланням на соцмережі повідомила про мовний скандал, який стався в Києві: таксист відмовився обслуговувати двох пасажирок державною мовою та виставив їхні речі з багажника до завершення поїздки. Коли пасажирка попросила його говорити українською мовою, він сказав їй: “Вы больные люди”.

Тоді уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь заявив, що готує звернення до відповідних органів щодо притягнення до відповідальності водія таксі Bolt, який вигнав пасажирок через їхню вимогу обслуговувати державною мовою. За словами Креміня, водієві таксі не вдасться уникнути покарання.

Liked the article?
Help us be even more cool!