ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Табачник має в окупованому Криму будівельний бізнес – "Схеми"

25.05.2023, 10:08
Фото – mon.gov.ua / slovoidilo.ua
Фото – mon.gov.ua / slovoidilo.ua

Підозрюваний у державній зраді ексміністр освіти і науки Дмитро Табачник з 2021 року є співзасновником будівельної компанії, зареєстрованої за російським законодавством в окупованому Росією Криму. Про це йдеться в розслідуванні проєкту “Схеми”, повідомляє Радіо Свобода.

За даними реєстру юридичних осіб Російської Федерації, з жовтня 2021 року Дмитро Табачник володіє часткою в 50% у компанії ООО “Специализированный застройщик “Таврида-Центр”. Місце реєстрації – Крим, місто Сімферополь. Основний напрям роботи компанії – “діяльність замовника-забудовника, генерального підрядника”. Партнером Табачника в цьому бізнесі є місцевий забудовник, громадянин Росії Володимир Аматуні. У 2021 році “Таврида-Центр” зафіксувала збитки, звітів за 2022 рік іще не публікувала.

Це вже друга російська фірма, співзасновником якої є Дмитро Табачник. Окрім “Таврида-Центр” із 2019 року він володіє часткою в російській компанії ООО “Лиэль-ФМ” (профіль діяльності – посередництво в торгівлі).

Як повідомляв ІМІ, у листопаді 2022 року СБУ повідомила про підозру в державній зраді колишньому міністру освіти на науки Дмитру Табачнику за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). За даними слідства, він брав активну участь в організації псевдореферендумів у захоплених районах Херсонської та Запорізької областей.

У січні 2023 року СБУ наклала арешт на майно Табачника на суму більш ніж 2 млн доларів, а в травні викрила нові факти злочинної діяльності Табачника, який підозрюється в державній зраді – перебуває на прямому “зв’язку” з кадровим співробітником 9-го управління Департаменту оперативної інформації 5-ї служби ФСБ Олегом Козловим.

Наразі Табачник переховується від правосуддя в тимчасово окупованому Криму.

Liked the article?
Help us be even more cool!