ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ арештувала майно Табачника на понад $2 млн

09.01.2023, 10:02
Фото – tyzhden.ua
Фото – tyzhden.ua

Служба безпеки України наклала арешт на майно колишнього міністра освіти та науки Дмитра Табачника, який підозрюється в державній зраді. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Загальна сума арештованих активів становить більш ніж 2 млн доларів. Це насамперед нерухомість, земельні ділянки та гроші в іноземній валюті.

СБУ зазначає, що Табачник переписав своє майно на родичів, щоб уникнути можливої конфіскації на користь держави. Втім, СБУ викрила цю “схему” й отримала дозвіл суду на арешт активів ексрегіонала.

Серед них: ½ квартири в історичній частині Києва площею 126 кв. м; житловий будинок площею понад 600 кв. м; п'ять земельних ділянок в елітному котеджному містечку поблизу столиці загальною площею майже 1 га; банківський рахунок на 147 тис. дол.

Як повідомляв ІМІ, у листопаді 2022 року СБУ повідомила про підозру в державній зраді колишньому міністру освіти на науки Дмитру Табачнику за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). За даними слідства, він брав активну участь в організації псевдореферендумів у захоплених районах Херсонської та Запорізької областей.

Наразі Табачник переховується від правосуддя в тимчасово окупованому Криму.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!