ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру в держзраді ексміністру освіти Табачнику

23.11.2022, 12:05
Фото – tyzhden.ua
Фото – tyzhden.ua

Служба безпеки України повідомила про підозру в державній зраді колишньому міністру освіти на науки Дмитру Табачнику. Про це повідомляється на сайті СБУ.

У спецслужбі зазначили, що слідчі зібрали доказову базу щодо скоєння злочинів проти основ національної безпеки України Табачником. Також нагадали, що він ще з 2014 року переховується від українського правосуддя в тимчасово окупованому Криму.

За даними слідства, Табачник після широкомасштабного вторгнення РФ активно “консультує” керівників російських окупаційних адміністрацій Херсонської та Запорізької областей. СБУ зазначає, що має в розпорядженні докази його тісної співпраці з ворожими спецслужбами. Зокрема, йдеться про “доповідні записки” з детальними звітами щодо “виконаних завдань”.

“Серед іншого мова йде про підготовлений Табачником проєкт доповідної записки на заступника голови уряду РФ Марата Хуснулліна. У ньому від імені гауляйтерів тимчасово окупованої Херсонщини та Запоріжжя він просить рашистів забезпечити цілодобову озброєну охорону “виборчих дільниць” на період незаконного референдуму. Також задокументовано, що за його безпосередніми вказівками “виборчі дільниці” були організовані в навчальних та медичних закладах регіону”, – зазначає СБУ.

Табачнику повідомлено про підозру заочно за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!