ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Священник УПЦ МП пошкодив камеру та штовхнув журналістку Суспільного біля лаври

30.03.2023, 14:24
Фото – Суспільне
Фото – Суспільне

У Києво-Печерській лаврі священник УПЦ МП штовхнув 30 березня кореспондентку Суспільного Дар'ю Нематіан Золбін, коли вона намагалася поставити запитання митрополиту Павлу, та зірвав кріплення на камері оператора Віктора Мозгового, повідомляє Суспільне.

Журналістка хотіла запитати митрополита Павла щодо роботи комісії Міністерства культури та інформаційної політики з передання будівель лаври державі.

У відповідь митрополит сказав, що "не бачив комісії", та запропонував журналістці посповідатися. Після цього один зі священників штовхнув журналістку в плече, заважав знімати оператору та зірвав кріплення для мікрофона на камері. 

Суспільне заявило, що звернеться до поліції щодо перешкоджання журналістській діяльності.

Сьогодні, 30 березня, до Києво-Печерської лаври прибула комісія Мінкульту з передання державі будівель, які були в користуванні УПЦ МП. Утім, вхід до одного з корпусів був заблокований вірянами, які зранку прийшли на богослужіння до лаври, а саме приміщення зачинено.

29 березня сплив договір оренди національного заповідника "Києво-Печерська лавра" з Українською православною церквою МП. Представники церкви мають залишити територію лаври. Цього дня на її території представники УПЦ МП провели молебень. Представники УПЦ МП подали позов до суду щодо визнання недійсною односторонньої відмови від продовження договору і заявили, що не збираються виселятися з лаври до закінчення судового процесу.

Як повідомляв ІМІ, 30 березня митрополит УПЦ МП Павло Лебідь намагався вибити мікрофон у кореспондентки телеканалу "Еспресо" Валерії Пашко під час спілкування з журналістами в Києво-Печерській лаврі.

Liked the article?
Help us be even more cool!