ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суспільне закриває телецентр "Олівець"

08.11.2022, 16:22
Фото – НСТУ
Фото – НСТУ

Суспільне консервує приміщення київського телецентру “Олівець” на період воєнних дій через безпекові ризики 24-поверхової будівлі, а також з метою мінімізації енерговитрат та економії бюджетних коштів. 

Про таке рішення правління компанії повідомив член правління Суспільного мовлення, відповідальний за операційну діяльність, Родіон Кочубей, повідомляється на корпоративному сайті мовника.

Він розповів, що працівники Суспільного залишили київський телецентр із початком повномасштабного вторгнення через питання безпеки.

“Одні з перших ракетних ударів були по Київській телевежі, що розташована поруч з “Олівцем”, унаслідок чого він також зазнав пошкоджень. Питання залишатися там чи ні не стояло. Варто враховувати, що “Олівець” – це 24-поверховий хмарочос, де під час повітряної тривоги відключаються ліфти. До бомбосховища треба спускатися пішки тривалий час, що також небезпечно для людей”, – розповів він. 

За його словами, від початку повномасштабного вторгнення співробітники мовника не поверталися до “Олівця”, а перейшли до інших локацій та офісів. 

“Зараз частина людей працює в місці, з якого починалась історія української телерадіокомпанії – в історичній будівлі на Хрещатику. Частина працює в Будинку звукозапису. Звичайно, це не 24 поверхи “Олівця”, місця не вистачає, але ми адаптуємося до тих умов, що є, підтримуємо одне одного, ділимося кабінетами й технікою. Також значна частина працює за можливості дистанційно і в офісах у різних регіонах країни”, – зазначив Кочубей.

Друга причина консервації “Олівця” пов’язана з питанням енергетичної безпеки та економією ресурсів газу. “Консервація приміщення означає підготовку будівлі для мінімізації енерговитрат. “Олівець” має автономне опалення. Станом на сьогодні ми виходимо з мінімальних об’ємів споживання газу, потрібних для збереження функціонування комунікацій будівлі. Температурний режим буде на рівні 7–10 градусів. Працювати за таких умов неможливо”, – розповів Кочубей та додав, що обладнання перенесено до інших локацій.

Третя причина пов’язана з економією бюджетних коштів: “Цього року в нас був бюджет виживання, коли фінансування виділено лише на декілька статей, серед яких значну частку складає оплата комунальних послуг. Щорічно лише на обслуговування та утримання “Олівця” йде понад 100 млн грн, що включає комунальні витрати, податок на землю, видатки на персонал. Верховна Рада ухвалила фінансування Суспільного на наступний рік на рівні 1504 млн грн, що на 367 млн менше, ніж цьогорічний бюджет. Зрозуміло, що за таких умов маємо опрацьовувати різні варіанти економії бюджетних коштів і шукати можливості для вироблення контенту”.

Як повідомляв ІМІ, у жовтні Суспільне мовлення подало заяву до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) через обстріли телевеж.

Liked the article?
Help us be even more cool!