ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суспільне разом з Prometheus розробляє навчальний курс для жителів громад

Суспільне Мовлення в межах розбудови мережі гіперлокальних кореспондентів створить навчальний курс із універсальної журналістики, йдеться на корпоративному сайті компанії.

Курс буде доступний на платформі онлайн-освіти Prometheus. Він буде безкоштовним та спершу доступним для тих, хто зареєструється для участі у відборі, а згодом і для всіх охочих. 

Курс поєднає формат відеолекцій, практичних вправ і тестування результатів. Наповнення розробляють тренери курсу від Суспільного. Методичний дизайн та підтримку, знімання й монтаж лекцій, адаптацію завдань і платформу для навчання забезпечує Prometheus. 

“Зараз маємо перші напрацювання зі створення онлайн-курсу, і це виглядає дійсно цікаво. Команди спільно працюють над створенням інструменту, якого компанія ще не мала, і сподіваюся, що все вийде і це дозволить нам стати швидшими та професійнішими”, переконаний генпродюсер регіонального мовлення Суспільного Артем Шелковий.

Операційна директорка Prometheus Юлія Ходаківська зауважила, що її команда завжди шукає фундаментальні точки, де, додавши сильний курс, можна зробити надважливий прорив для всієї країни чи певної галузі. 

“Впевнені, що це саме такий проєкт, тому раді бути залученими!” сказала Юлія Ходаківська.

Навчання охопить такі теми: 

  • стандарти інформаційної журналістики та конвергентна журналістика;
  • знімання і монтаж;
  • сторітелінг, пошук тем, контент-планування;
  • фактчекінг та верифікація інформації;
  • безпека журналіста під час роботи;
  • використання штучного інтелекту в журналістиці.

Успішне проходження навчання на платформі Prometheus буде обов’язковою умовою для тих, хто хоче долучитися до команди Суспільного. 

Тренерами курсу стали:

  • журналістка та медіаменеджерка, радниця голови правління Суспільного Мовлення, співзасновниця Лабораторії журналістики суспільного інтересу Ангеліна Карякіна;
  • журналістка, редакторка та відеопродюсерка, керівниця  відділу воєнних розслідувань The Kyiv Independent Євгенія Моторевська; 
  • головна редакторка реакції соцмереж Суспільного Анна Погребна;
  • головна редакторка реакції соцмереж Суспільного Олексій Мацкевич;
  • шеф-редакторка північно-східного хабу Суспільного, що спеціалізується на аналітичній журналістиці з фокусом на воєнні злочини Алла Скорик;
  • шеф-редактор східного хабу Суспільного, спеціалізація якого воєнне репортерство та робота в умовах агресивного цифрового середовища й фізичних небезпек, user-generated content (з англ. користувацький контент) та боротьба з дезінформацією, В'ячеслав Мавричев.

Команда Суспільного Мовлення готується до розширення мережі гіперлокальних кореспондентів у громадах ще 12 регіонів та посилення наявної сітки в трьох, що заплановані на 2025–2026 роки. Гіперлокальна мережа кореспондентів Суспільного в громадах діє з 2022 року в Чернігівській, Сумській та Харківській областях, а з 2024-го у Рівненській, Одеській, Черкаській, Дніпропетровській та Полтавській. 

Як повідомляв ІМІ, Суспільне продовжить розширювати мережу гіперлокальних кореспондентів у громадах 15 регіонів. Етап відбору кандидатів заплановано на 2025 рік. 

У вересні 2023 року Суспільне Мовлення розпочало пошуки гіперлокальних кореспондентів на Рівненщині, Одещині, Черкащині, Дніпропетровщині та Полтавщині. У січні 2024 року “Суспільне Черкаси” розпочало співпрацю з гіперлокальними кореспондентами в трьох містах області.

Liked the article?
Help us be even more cool!