ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суспільне у 2025 році проведе новий відбір кандидатів у гіперлокальні кореспонденти

 
Фото – Суспільне

Суспільне продовжить розширювати мережу гіперлокальних кореспондентів у громадах 15 регіонів. Етап відбору кандидатів запланований на 2025 рік. Про це повідомляється на сайті мовника.

Новинкою при відборі кандидатів на гіперлокальних журналістів Суспільного цього разу стане створення навчального курсу з універсальної журналістики на одній із відкритих освітніх онлайн-платформ. 

Успішне проходження цього навчання буде обов’язковою умовою для тих, хто хоче працювати кореспондентом Суспільного у своїй громаді. 

Команда редакторів, яка відповідає за цей напрям у філіях, на зустрічі з майбутніми тренерами курсу у Києві 1 серпня пропрацювали теми, сформували бачення, якими навичками мають володіти гіперлокальні кореспонденти.

Ідея створення онлайн-курсу для відбору кандидатів у гіперлокальні кореспонденти належить членкині правління Марії Фрей.

“Це третій набір кореспондентів і цього разу він найбільш масштабний – п’ятнадцять областей. Ми прогнозуємо декілька сотень учасників та учасниць на етапі відбору. У зв’язку з цим, та враховуючи досить широку географію набору, фізично охопити та якісно навчити таку кількість людей у досить стислі терміни було б нереально. Саме тому, використовуючи сучасний підхід до можливості навчання онлайн, спільно з однією з найпопулярніших платформ в Україні плануємо створити такий курс”, – розповів директор департаменту з виробництва та розміщення регіонального контенту Суспільного Вадим Соколюк.

Крім цього, універсальність онлайн-курсу дасть змогу Суспільному використовувати його для підбору персоналу в цілому. 

“Маючи такий курс, можна дати на нього посилання, аби людина орієнтувалася, чого від неї очікуватимуть і якими професійними навичками потрібно володіти, а вже після того приходила на співбесіду у команду Суспільного”, – додав він.

Нагадаємо, Суспільне має розлогу мережу регіональних філій у кожному регіоні країни, які контентно та географічно об’єднані у шість хабів: західний, північно-західний, центральний, південний, північно-східний та східний. Крім цього, у восьми регіонах працюють гіперлокальні кореспонденти, які інформують про життя своїх громад.

Гіперлокальна мережа кореспондентів Суспільного у громадах діє з 2022 року – у Чернігівській, Сумській та Харківській областях, а з 2024-го – у Рівненській, Одеській, Черкаській, Дніпропетровській та Полтавській. 

Як повідомляв ІМІ, у вересні 2023 року Суспільне Мовлення розпочало пошуки гіперлокальних кореспондентів на Рівненщині, Одещині, Черкащині, Дніпропетровщині та Полтавщині. У січні 2024 року Суспільне Черкаси розпочало співпрацю з гіперлокальними кореспондентами в трьох містах області.

Liked the article?
Help us be even more cool!