ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Суспільне Чернігів" презентувало документальний фільм про ракетний удар по драмтеатру

22.04.2024, 13:02
Павло Пущенко
Презентація фільму “Трагедія в драмі”. Фото – Світлана Білоус

“Суспільне Чернігів” презентувало 19 квітня документальний фільм “Трагедія в драмі” керівника редакції Андрія Тітка та команди телеканалу і департаменту розслідувань мовника. Про це повідомляє представник Інституту масової інформації в Чернігівській області.

Це фільм про ракетний удар по Чернігівському обласному драматичному театру ім. Шевченка, який стався 19 серпня 2023 року. Унаслідок удару сім людей загинули й 214 отримали травми.

За словами шеф-редакторки “Суспільне Чернігів” Алли Скорик, роботу над документальним фільмом почали фактично з дня удару.

Як зазначив Андрій Тіток під час допрем’єрного показу, це історія про загиблих, винних і відповідальних.

Продюсер “Суспільне Чернігів” Андрій Тіток та шеф-редакторка “Суспільне Чернігів” Алла Скорик на презентації фільму. Фото – Світлана Білоус

“Якщо брати загалом ідею фільму, вона виникла тому, що дуже багато питань було без відповідей і дуже багато було “білих плям” у цій історії. У цьому фільмі ми якраз намагаємося відповісти на них. У цьому фільмі максимум того, що ми можемо наразі сказати про цю трагедію”, – зазначив продюсер новин.

Також Андрій Тіток зауважив, що “дуже хочеться фіксувати важливі історії для Чернігова, проговорювати їх і щоб про ці важливі історії знали наші діти, аби в майбутньому їм не доводилося збирати цю історію по російській пропаганді”.

За його словами, цей документальний фільм найважчий для нього, адже дуже важко було переживати ту трагедію.

“Центр міста, Красну площу, ми всі звикли бачити інакше. Всі звикли бачити, що це світле, красиве місце, де люди гуляють та відпочивають. Коли я побачив Красну площу через декілька хвилин після прильоту, я не впізнав її. Це місце ніколи не асоціювалося в мене з тими жахами, що я побачив того дня”, – підсумував він.

Подивитися повний документальний фільм про ракетний удар по центру Чернігова “Трагедія в драмі” можна за посиланням.

Як повідомляв ІМІ, 19 серпня 2023 року офіс редакції видання “Челайн” був зруйнований унаслідок удару російської ракети в приміщення обласного музично-драматичного театру імені Шевченка в центрі Чернігова.

Liked the article?
Help us be even more cool!