ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Під час російського обстрілу Чернігова було зруйновано офіс видання "Челайн"

05.09.2023, 13:26
Фото – Павло Солодовник
Фото – Павло Солодовник

Офіс редакції видання “Челайн” був зруйнований унаслідок удару російської ракети в приміщення обласного музично-драматичного театру імені Шевченка в центрі Чернігова 19 серпня.

Про це представнику ІМІ в Чернігівській області повідомив редактор “Челайну” Павло Солодовник.

За його словами, редакція залишилася без приміщення.

“У нашої редакції не стало приміщення, в якому ми народились і пропрацювали всі сім років. На щастя, у суботу (день обстрілу. – Ред.) в редакції не було нікого. Хоча нас запрошували висвітлювати той злощасний “дроновий” захід, але ми відмовилися. На щастя, всі працівники редакції живі”, – розповів він.

Як відомо, 19 серпня близько 11:30 російська армія ракетою “Іскандер М” вдарила по центру Чернігова в обласний музично-драматичний театр. Унаслідок ракетного удару росіян 163 людини постраждали: сім – загинуло, 156 – поранено.

Орендоване редакцією приміщення розташоване в центральній частині Чернігова, за кілька десятків метрів від епіцентру влучання російської ракети. 

Від удару ракети вибуховою хвилею повибивало вікна та двері, обвалилися частини стелі та стін. Було знищено чи пошкоджено журналістське обладнання – ноутбуки, комп'ютери, камери та мікрофони.

Редакція “Челайну” продовжує роботу та вже орендувала інше приміщення. 

“Зараз ми активно займаємося переїздом до іншого приміщення, забираємо з обвалів вцілілі речі, люди працюють з дому, ходимо на знімання. Тобто намагаємося повноцінно працювати для наших читачів і глядачів. Адже ми усвідомлюємо, наскільки важливо нині для людей отримувати інформацію про безпекову ситуацію, новини про основні події регіону і країни загалом. Попри все – ми вистоїмо, і ми працюємо далі”, – сказав Павло Солодовник. 

 
 
 
 
 

Фото Павло Солодовник

Як повідомляв ІМІ, 19 серпня журналіст онлайн-видання “Час Чернігівський” Арсен Чепурний отримав поранення руки внаслідок удару російської ракети “Іскандер М” у приміщення обласного музично-драматичного театру імені Шевченка в центрі Чернігова. Він разом з оператором сайту Дмитром Фальчевським у момент вибуху перебував у приміщенні театру, де відкрилася виставка дронів “Люті пташки летять у Чернігів”.

Павло Пущенко, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!