ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сумській журналістці Олені Адаменко погрожували через професійну діяльність

09.03.2020, 18:33
Фото – фейсбук Олени Адаменко
Фото – фейсбук Олени Адаменко

Журналістці-розслідувачці, авторці програми "Під прицілом" на "UA:Суми" Олені Адаменко вранці 9 березня на мобільний телефон надійшли погрози від невідомого. Про це журналістка повідомила на своїй сторінці у фейсбуку.

"Сьогодні о 7:38 ранку мені подзвонили на мобільний з номеру +380 (68) 108 80 54 і сказали, що мені кінець і скоро за мною прийдуть. Сказали це російською із вставками нецензурної лайки", – повідомила Олена Адаменко.

Як повідомляє представник ІМІ в Сумській області, журналістка пов’язує ці погрози зі своїми матеріалами про народного депутата Ігоря Молотка та депутата Сумської обласної ради, колишнього заступника глави Адміністрації Президента часів Януковича Юрія Чмиря. Зокрема, з програмою "Бюджетна дорога до дачі нардепа" та "Чмирь".

А 6 і 7 березня на сайті Sumy.Today вийшли публікації Олени Адаменко "Голова Молотка: очолити Сумщину хоче сусід нардепа" та "Можливо, я помилився", – кандидат на посаду голови Сумської ОДА про недостовірні дані у декларації", які зачіпають інтереси людей, пов’язаних з Ігорем Молотком і Юрієм Чмирем.

Як повідомив регіональному представнику ІМІ т.в.о. начальника відділу комунікації ГУ Національної поліції в Сумській області Володимир Крупецьких, за заявою Олени Адаменко розпочато слідство за ч. 1 статті 345-1 "Погроза або насильство щодо журналіста".

Нагадаємо, 24 лютого 2016 року Олені Адаменко погрожували через висвітлення роботи нелегальних заправок. Перебіг розслідування цієї кримінальної справи перебував під особистим контролем міністра внутрішніх справ Арсенія Авакова.

Liked the article?
Help us be even more cool!