ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сумська прокуратура розпочала розслідувати погрози журналістці Олені Адаменко

10.03.2016, 14:32

Прокуратура Сумської області 7 березня розпочала досудове розслідування за фактом організації посадовими особами правоохоронних органів погроз або насильства щодо журналіста (ч. 3 ст. 27 / ч. 3 ст. 345-1 КК України). Про це повідомляє Данкор з посиланням на прес-службу прокуратури.

Як зазначає прес-служба, підставою для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань стало повідомлення відомої журналістки під час антикорупційного форуму, що правоохоронці, а саме: керівний склад Головного управління Національної поліції Сумської області, а також працівник прокуратури готують на неї замах.

В даний час проводиться перевірка оприлюднених фактів.

Як зауважує видання, йдеться про сказане журналісткою Оленою Адаменко 4 березня під час антикорупційного форуму в Сумах.

“Мене попередили про те, що правоохоронці, а саме: керівний склад Національної поліції у Сумській області, а також працівник прокуратури, який має тісні зв’язки з київськими бізнесменами, готують замах на мене. В мене є інформація про те, що ці люди найняли вже наркомана, який має напасти ззаду на мене, вдарити трубою мене по голові. Труба обов’язково має бути завернута в газету і потім він має цю газету спалити”, - розповіла на форумі Адаменко.

Як повідомляв ІМІ, 24 лютого журналістка телеканалу UA:Суми та інтернет-видання “Данкор” Олена Адаменко повідомила, що їй погрожують через висвітлення роботи нелегальних заправок.

З 25 лютого Олені Адаменко була надана охорона.

Хід розслідування кримінальної справи щодо погроз сумській журналістці Олені Адаменко перебуває під особистим контролем міністра внутрішніх справ Арсенія Авакова та керівника Головного управління Національної поліції в Сумській області Миколи Лушпієнка.

Відео з каналу Youtube СпецКор Медіа

Liked the article?
Help us be even more cool!