ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд Запоріжжя надав доступ до відеозаписів судового засідання, на якому погрожували журналістам

13.01.2020, 10:47
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя ухвалив надати слідчим поліції тимчасовий доступ до відеозапису за 2 грудня 2019 року з камер відеоспостереження Орджонікідзевського райсуду Запоріжжя, де погрожували журналістам декількох ЗМІ під час судового засідання. 

Таке рішення суд ухвалив 21 грудня 2019 року, повідомляється на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як повідомляв ІМІ, 2 грудня 2019 року в Запоріжжі журналістам декількох ЗМІ погрожували родичі та друзі підозрюваних в участі в організованому злочинному угрупованні (ОЗУ) під час судових засідань в Орджонікідзевському районному суді міста. У результаті двох журналістів задля їхньої безпеки вивели із суду в супроводі поліцейських та відвезли від будівлі на безпечну відстань. 

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 статті 345-1 КК України ("Погроза або насильство щодо журналіста"). Слідчий Вознесенівського ВП Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області Руслан Снопко звернувся з клопотанням до Орджонікідзевського райсуду Запоріжжя про тимчасовий доступ до речей та документів суду.

В обґрунтовуванні слідчий зазначив, що невстановлена особа жіночої статі, перебуваючи в залі судових засідань №4 Орджонікідзевського райсуду Запоріжжя, погрожувала журналістові насильством та пошкодженням його майна. 

Зі свого боку суд ухвалив рішення надати слідчим СУ ГУНП в Запорізькій області тимчасовий доступ до відеозапису за період часу з 15-ї до 23-ї години 02.12.2019 з камер відеоспостереження Орджонікідзевського райсуду Запоріжжя.

Liked the article?
Help us be even more cool!