ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд залишив без розгляду позов Глібовицького про розірвання контракту з Аласанією

10.05.2019, 16:31

Господарський суд міста Києва 10 травня залишив без розгляду позов члена наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України Євгена Глібовицького щодо дострокового розірвання контракту з головою правління Суспільного Зурабом Аласанією, повідомляє Укрінформ.

Як зазначається, у Господарському суді міста Києва суддя Сергій Щербаков розглядає справу за позовом Глібовицького до ПАТ “НСТУ”, третя особа - Зураб Аласанія, про визнання протиправним та скасування цього рішення.

Водночас на останньому позачерговому засіданні наглядової ради НСТУ, що відбулося 25 квітня, Глібовицький заявляв, що відкликає свій позов до Господарського суду.

За позовом Глібовицького є дві справи, які розглядає Шевченківський районний суд міста Києва (суддя Дмитро Мальцев) та Господарський суд міста Києва (суддя Сергій Щербаков). Шевченківський райсуд спочатку відмовив у розгляді справи і порадив розглядати її в Господарському суді Києва. Глібовицький подав апеляцію, яка розглядатиметься 30 травня 2019 року.

Крім того, у лютому Аласанія подав до суду на НСТУ та членів наглядової ради. Засідання суду має відбутися 11 червня.

Як повідомляв ІМІ, 31 січня наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України ухвалила рішення про усунення з посади голови правління Суспільного мовлення Зураба Аласанії.

31 січня голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія заявив, що йому невідомі причини розірвання з ним контракту і не виключає, що оскаржить у суді рішення наглядової ради НСТУ щодо його звільнення.

12 лютого член наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України Євген Глібовицький повідомив, що подав до суду на рішення ради від 31 січня про дострокове розірвання контракту з головою правління Суспільного Зурабом Аласанією.

12 лютого наглядова рада НСТУ ухвалила рішення, яким встановила дату розірвання контракту 6 травня 2019 року.

Голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія подав позов про скасування рішень наглядової ради НСТУ щодо дострокового припинення його трудового контракту. Також позов до суду про скасування рішення наглядової ради від 31 січня про дострокове розірвання контракту з головою правління Суспільного Зурабом Аласанією подав член ради Євген Глібовицький.

19 квітня Шевченківський районний суд міста Києва переніс на 11 червня засідання про скасування рішення наглядової ради НСТУ від 31 січня щодо дострокового припинення контракту з головою правління Суспільного Зурабом Аласанією.

Liked the article?
Help us be even more cool!