ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд розгляне позов журналістки "НикВести", що судиться з посадовицею через відмову в доступі

26.11.2019, 10:15
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Миколаївський окружний адміністративний суд відкрив 19 листопада провадження в справі щодо ненадання головою Миколаївської обласної ради Вікторією Москаленко відповіді на інформаційний запит журналістки видання “НикВести” Катерини Середи. Про це журналістка повідомила ІМІ.

Справу щодо визнання бездіяльності протиправною та зобов’язання вчинити певні дії через ненадання відповіді на запит суд розгляне до 19 грудня 2019 року. Відповідно до ухвали про відкриття провадження, справу буде розглянуто за правилами спрощеного позовного провадження згідно зі статтею 263 КАС України.

Як повідомляв ІМІ, інформаційний запит журналістка “НикВести” Катерина Середа подала ще 9 жовтня. Однак відповіді на нього редакція досі не отримала.

Запит стосувався укладеного 1 серпня між Миколаївською облрадою та приватним підприємцем договору на надання інформаційних послуг зі створення матеріалів про діяльність Миколаївської обласної ради на загальну суму 40 тис. грн. 

Окрім позову до суду, видання звернулося зі скаргою до уповноваженої Верховної Ради України з прав людини щодо порушення права на доступ до інформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!