ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд визнав неправомірними дії поліції, яка не внесла до ЄРДР факту перешкоджання журналісту

09.04.2020, 13:06
Фото – network
Фото – network

Каховський міський районний суд визнав неправомірність дій поліції щодо невнесення відомостей до ЄРДР про кримінальне правопорушення за ч. 171 КК, вчинене стосовно журналіста Олега Батуріна, якого 19 і 20 березня не пустили на спільне засідання постійних депутатських комісій Каховської міської ради та пленарне засідання сесії Любимівської селищної ради.

Про це Олег Батурін повідомив представнику ІМІ в Херсонській області.

За словами журналіста, 9 квітня він отримав тексти двох судових ухвал на його скарги з приводу невнесення відомостей про перешкоджання до ЄРДР. 

Він нагадав, що в обох випадках поліція вирішила розглянути його заяви за правилами Закону "Про звернення громадян". 

"Суд визнав неналежним розгляд моїх заяв щодо дій посадових осіб Каховської міської і Любимівської селищної рад Каховським відділом поліції ГУ НП в Херсонській області та зобов'язав Каховський ВП належним чином перевірити наявність підстав для внесення відомостей  до ЄРДР відповідно до інформації, наданої мною і зафіксованої в протоколі про прийняття заяви", – повідомив журналіст у фейсбуці.

В ухвалах суду від 8 квітня вказано, що "якщо особа звертається з певним документом до органів, відповідальних за реалізацію завдань кримінального провадження, пов'язаних із вчиненням, на її думку, кримінального правопорушення, то таке звернення недопустимо розцінювати як таке, в якому реалізується право особи на внесення пропозицій стосовно вдосконалення роботи органів досудового розслідування, викриття недоліків у їх роботі або як прояв участі у державних справах (відповідно до преамбули Закону "Про звернення громадян")".

Як повідомляв ІМІ, 19 березня співробітники Каховської міської ради не пустили журналіста Олега Батуріна на спільні засідання робочих комісій міськради, посилаючись на розпорядження міського голови Андрія Дяченка.

20 березня журналістів з Херсонщини Олега Батуріна та Любов Рудю не пустили на сесію Любимівської сільської ради Херсонської області.

Liked the article?
Help us be even more cool!