ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд відпустив Пояркова під особисте зобов'язання

29.01.2020, 14:32
Фото – “Прямий”
Фото – “Прямий”

29 січня Шевченківський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід телеведучому каналу “Прямий” Сергієві Пояркову, якого звинувачують у погрозі вбивством Президентові України Володимиру Зеленському, у вигляді звільнення під особисте зобов’язання.

Про це повідомила кореспондентка “Прямого” Вікторія Максимова.

“Суд ухвалив таке рішення, що Сергій Поярков під особисте зобов'язання має з'являтися на допит прокурорів”, – зазначила вона.

28 січня стало відомо, що Служба безпеки України допитала Сергія Пояркова, якого підозрюють за статтею 1 статті 346 Кримінального Кодексу України (“Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча”).

У коментарі “Прямому” Поярков розповів, що йому інкримінували виступ в одному з його влогів, де він голосом Олега Ляшка, звертаючись до нардепа Іллі Киви, згадує “п’яту точку” Зеленського і застосовує вислів “порвати його на шматки”.

“Фактично те, що я робив, це дуже, відсотків 20%, лайт від того, що робив усе життя “95 квартал”. Але є дві речі, на які я б хотів звернути увагу. З точку зору обвинувачення, я так розумію, тепер кожен актор, кожен Отелло, який починає душити Дездемону, – це кримінальна справа. <…> Я хочу все ж таки письмового пояснення експерта, який дав висновок, що фраза “порвати на шматки” – це загроза життю чи насильницька. Тому що ця фраза у всьому світі і у нас в країні ніколи не використовується в прямому сенсі – у 100% випадків. Фраза “я порву тебе на шматки” ніколи не закінчується тим, що когось рвуть на шматки”, – сказав Поярков.

Як повідомляв ІМІ, 9 січня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову виїзну перевірку телеканалу “Прямий”. 

До Нацради надійшла скарга на зміст передачі “ПоярковNEWS”, яка вийшла в ефірі телеканалу 27 грудня 2019 року. На думку скаржниці, висловлювання Пояркова, які прозвучали в ефірі, є “посяганням на честь і гідність Президента України В. Зеленського і ображають членів його родини”, також ведучий вживав нецензурну лайку.

Liked the article?
Help us be even more cool!