ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада перевірить телеканал "Прямий" через образи Зеленського

09.01.2020, 13:36
Фото – YouTube
Фото – YouTube

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову виїзну перевірку телеканалу “Прямий”. Таке рішення Нацрада ухвалила 9 січня на засіданні, повідомляє Укрінформ.

Як зазначила перша заступниця голови Ольга Герасим'юк, до них надійшло звернення з наріканням на дії і слова ведучого телеканалу “Прямий” Сергія Пояркова, який, на думку заявника, “посягає на честь і гідність Президента України Зеленського, ображає його родину, окремих персонажів, етноси та державу, вживає нецензурну лайку”.

“Моніторинг зафіксував цю трансляцію і певні висловлювання”, – сказала Герасим'юк.

Як зазначив член Нацради Сергій Костинський, питання є доволі політичним, оскільки стосується особи Президента України.

“Сюжет, я вважаю, негідний. Таке давати в ефір неможливо. Але у нас є певна практика, яка використовувалася останні п'ять років. І вона виходила з того, що Національна рада ніколи не адвокатує публічних осіб і тим більше не адвокатує, не захищає Президента України. Маються на увазі сюжети, які посягають на його честь і гідність. Уже є прецеденти, коли безпосередньо самі публічні особи зверталися до суду і в суді захищали свої права. В цьому випадку Національна рада на звернення заявника зберігала відео для подальшого використання заявником у судах. А вже далі сам заявник звертався до суду”, – сказав Костинський, навівши приклад такого випадку, коли Нацрада обмежилася приписом.

Водночас Герасим'юк зазначила, що ринку час подати сигнал про неприпустимість таких речей.

“Я тут вбачаю не лише політичні мотиви. Йдеться про порушення всіх етичних стандартів професії. Йдеться тут не лише про Президента України. Тут є ознаки образи, яка завдається цілій країні, дуже негативно впливає на створення її іміджу, також у міжнародних спільнотах”, – підкреслила Герасим'юк.

Вона додала, що йдеться не про окремий сюжет, а про цілу передачу, в якій брали участь і гості, які також підтримували цю риторику.

“Ведучий точно не має права подавати такий приклад в інформаційному просторі”, – сказала Герасим'юк.

Після обговорення питання члени Нацради проголосували: п'ять голосів за позапланову перевірку, двоє утримались.

Liked the article?
Help us be even more cool!