ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд відпустив на поруки нардепів підозрюваного в пораненні журналіста

08.05.2019, 10:36
Фото - hromadske.radio

7 травня Оболонський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді особистої поруки ветерану військових дій на Донбасі Володимиру Регешу, підозрюваному в пораненні з вогнепальної зброї журналіста телеканалу “Настоящее время” (спільного проекту Радіо Свобода і Голосу Америки) Володимира Рунця. Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на прес-секретаря прокуратури Києва Надію Максимець.

Поручителями виступили п'ять народних депутатів, які, згідно з ухвалою, мають забезпечити належну процесуальну поведінку підозрюваного.

Зокрема, це Оксана Корчинська, Андрій Левус, Єгор Соболєв, Андрій Антонищак, Сергій Висоцький.

Прокуратура просила про арешт військового, повідомляє Радіо Свобода.

Унаслідок інциденту в журналіста діагностували відкритий другого ступеня уламковий вогнепальний перелом кістки правої стопи. Володимира Рунця було прооперовано. Загрози його життю немає, проте потрібні ще дві операції.

За попередніми даними, напад на журналіста не пов’язаний із його професійною діяльністю. Як розповів сам Рунець, стріляв 45-річний колишній доброволець. Після конфлікту через гроші зі своєю колишньою дівчиною, знайомою журналіста, він приїхав у кафе, де вона перебувала разом з Рунцем та іншими знайомими, і став стріляти з гвинтівки у відвідувачів. Журналіст спробував умовити його прибрати зброю, але був сам поранений у стопу.

Володимир Рунець – київський журналіст, який має досвід роботи в зоні військового конфлікту на сході України, співпрацює з телеканалом “Настоящее время” з 2017 року.

Як повідомляв ІМІ, у Києві 5 травня внаслідок стрілянини дістав поранення журналіст видання “Настоящее время” (спільного проекту Радіо Свобода та “Голосу Америки”) Володимир Рунець.

Слідчий відділ Оболонського управління поліції розпочав кримінальні провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене із  застосуванням вогнепальної зброї) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами) Кримінального кодексу України.

6 травня Київська місцева прокуратура №5 повідомила про підозру киянину, вчинив стрілянину та поранив журналіста. За результатами слідства чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї). Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Liked the article?
Help us be even more cool!