ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд відправив під домашній арешт четвертого підозрюваного у побитті оператора Макарюка

17.07.2019, 10:43
Фото - 057.ua

Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту четвертому підозрюваному у справі про напад на оператора Вадима Макарюка. Таке рішення суд ухвалив 17 липня. Про це повідомляє Накипело з посиланням на прес-служба обласної прокуратури.

Підсудний Михайло Базалей перебуватиме під арештом з браслетом до 11 серпня. Під час судового засідання він просив не застосовувати до нього домашній арешт, пославшись на майбутні спортивні збори і свій день народження 7 серпня.

Як повідомляє видання 057, відправивши підозрюваного під домашній арешт, суд таким чином відмовив прокуратурі у клопотанні. Прокуратура просила для підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без внесення застави.

Як повідомляв ІМІ, Вадим Макарюк постраждав під час конфлікту 7 червня на території торговельного центру “Барабашово”. Невідомі перешкоджали його законній професійній діяльності, пошкодили відеокамеру та спричинили йому тілесні ушкодження. Він у тяжкому стані в лікарні.

Слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345-1 (“Погроза або насильство щодо журналіста”), ч. 1. ст. 171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”) та ч. 2 ст. 187 (“Розбій”) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкціями статей передбачає до 10 років позбавлення волі.

10 червня заступник начальника обласного управління Національної поліції Сергій Чиж повідомив, що поліція поки не визнає потерпілим Вадима Макарюка через відсутність свідчень.

12 червня харківські слідчі встановили особу та оголосили про підозру чоловіку, причетному до побиття оператора.

Вже трьох нападників суд відправив під домашній арешт.

Liked the article?
Help us be even more cool!