ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Харкові під час сутичок побили оператора, поліція відкрила справу

08.06.2019, 18:41
Фото – 057.ua

Поліція Харкова відкрила кримінальні провадження за фактами побиття оператора одного з місцевих телеканалів та перешкоджання його професійній діяльності під час конфлікту 7 червня на території торговельного центру “Барабашово”. Про це повідомляється на сайті Нацполіції в Харківській області.

Згідно з повідомленням, невідомі заподіяли тілесні ушкодження 36-річному оператору та заволоділи його відеокамерою. Журналіста доставили до Харківської міської лікарні швидкої невідкладної допомоги ім. Мещанінова. Зараз він перебуває у відділенні інтенсивної терапії. З місця події вилучено речові докази.

Слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345-1 ("Погроза або насильство щодо журналіста"), ч. 1. ст. 171 ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів") та ч. 2 ст. 187 ("Розбій") Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкціями статей передбачає до 10 років позбавлення волі.

Як зазначили в поліції, всього внаслідок подій у “Барабашові” постраждали дев’ять осіб, які звернулися по допомогу до медичних закладів.

Госпіталізованим є телеоператор Вадим Макарюк, повідомила у фейсбуці журналістка Ганна Черненко. За її словами, він у тяжкому стані перебуває в реанімації.

“Наш Вадим Макарюк у лікарні, знімав на "Барабашово" черговий конфлікт. Залили очі газом, розбили обличчя, розтрощили камеру. Я сподіваюсь, що вдасться витягти відео і я побачу, які тварюки це зробили. Вадик у важкому стані. Стався крововилив, але він у свідомості. Зараз у реанімації. …Лікарі прогнозів, як завжди, в таких ситуаціях не дають”, – написала вона.

“Але він боєць, потиснув руку. Відновити, що сталося, не можна. Картку забрали. Він уночі зміг сказати, що його наздоганяли кілька людей, збили з ніг і побили. Якщо ви знайшли відео або фото з вечора на "Барабашово", надішліть мені. Я не уявляю, хто міг напасти на оператора, тим більше нашого Вадика, якого всі знають і люблять”, – написала журналістка.

За інформацією видання 057.ua, група невідомих у кількості 50 осіб зайшла на територію ТЦ “Барабашово” для з'ясування спору майнового характеру з підприємцями. Згодом переговори перейшли в конфлікт.

За даними пресслужби ТЦ “Барабашово”, конфлікт стався між представниками “Національного корпусу” і підприємцями.

Як повідомила представниця ІМІ, Вадим Макарюк працює на два канали: 24 канал і харківський Тріолан.
Liked the article?
Help us be even more cool!