ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція поки не визнає потерпілим оператора Макарюка через відсутність його свідчень

10.06.2019, 14:06
Фото – Олена Лептуга

Поліція поки не визнає потерпілим оператора телеканалу “Тріолан” Вадима Макарюка, який постраждав під час конфлікту 7 червня на території торговельного центру “Барабашово” в Харкові.

Про це 10 червня на брифінгу повідомив заступник начальника обласного управління Національної поліції Сергій Чиж, повідомляє представниця ІМІ в Харківській області Олена Лептуга.

За його словами, саме через відсутність свідчень Макарюк поки не визнаний потерпілим.

“Постраждалого Макарюка поки не допитували через важкий його стан. Чекаємо, як тільки дозволять лікарі”, – сказав заступник облуправління Нацполіції.

Також  Чиж повідомив, поліція знайшла камеру, яку забрали під час нападу на оператора.

“Відеокамеру Вадима Макарюка, яку в нього забрали під час нападу, поліція знайшла й вилучила. Картки пам’яті в ній не було. Запис передали представники концерну “АВЕК”, – повідомив Сергій Чиж.

Водночас правоохоронці поки не кажуть, чи є конкретні підозрювані, посилаючись на таємницю слідства.

Як повідомляв ІМІ, Вадим Макарюк постраждав під час конфлікту 7 червня на території торговельного центру “Барабашово”. Він у тяжкому стані в лікарні.

Слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345-1 (“Погроза або насильство щодо журналіста”), ч. 1. ст. 171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”) та ч. 2 ст. 187 (“Розбій”) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкціями статей передбачає до 10 років позбавлення волі.

Liked the article?
Help us be even more cool!