ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд відмовив у взятті під домашній арешт обвинувачуваного у нападі на журналіста “Страни”

07.08.2019, 15:01
Фото - скріншот з відео 5 каналу

Шевченківський районний суд Києва відмовився обрати запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту волонтеру Олексію Цимбалюку, якого обвинувачують у насильстві відносно журналіста “Страни” Владислава Бовтрука. Таке рішення суд ухвалив 6 серпня, повідомляє 5 канал.

Запобіжний захід для Цимбалюка просила прокуратура.

До 24 жовтня Цимбалюк буде під особистим зобов’язанням. Він повинен з’являтися на виклик до слідчого чи суду, повідомляти про зміну місця проживання, утримуватись від спілкування зі свідками. 

Цимбалюк зазначив, Бовтрук журналістом не представлявся, супроводжував прихильників Шарія, які поводилися провокативно.

“Швидше, за все, штовхнув я його плечем. Те, що він говорить, що бив кулаком - не правда. Він дійсно впав, а потім отримав кілька підсрачників. Я говорю, як було. На цьому все закінчилося. З показів самого Бовтрюка видно, що в нього не було не тільки на ньому якихось розпізнавальних знаків як журналіста, в нього навіть посвідчення журналістського з собою не було. В нього не було документів, які б посвідчували б те, що він був саме за редакційним завданням на цій акції”, - сказав Цимбалюк. 

Як повідомляв ІМІ, 25 липня поліція вручила підозру учаснику бойових дій на Донбасі Олексію Цимбалюку, що відомий як свідок у справі про підготовку замаху на Аркадія Бабченка, через сутичку з журналістом “Страни” Владиславом Бовтруком. Підозру вручено у вчиненні злочину, передбаченого ст. 345-1 КК України (погроза або насильство щодо журналіста).

3 липня поліція відкрила кримінальне провадження за заявою журналіста “Страни” Владислава Бовтрука про побиття під час висвітлення акції протесту. За даними “Страни”, провадження відкрили за фактом порушення ч. 2 ст. 345-1 ККУ (умисне заподіяння журналісту побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку зі здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності).

“Страна” заявила, що її кореспондента Владислава Бовтрука побили 2 липня під час акції на майдані Незалежності проти реєстрації блогера Анатолія Шарія та ексглави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Клюєва кандидатами в народні депутати, куди журналіст прийшов за редакційним завданням. Нападником видання назвало Олексія Цимбалюка. 

Колишній очільник одеського осередку “Правого сектору” Сергій Стерненко стверджує, що Владислав Бовтрук сам провокував Олексія Цимбалюка.

У коментарі ІМІ Владислав Бовтрук повідомив, що він виконував професійну діяльність під час заходу і що символіки та партійних знаків на ньому не було.

“Розпізнавальних знаків журналіста на мені не було: цього не вимагає жодна стаття і нормативно-правовий акт. До нападу я ходив і знімав усе на свій мобільний телефон, записував коментарі з різними спікерами, представлявся як журналіст. Символіки та партійних знаків на мені не було. До політичних сил не маю жодного стосунку взагалі”, – сказав журналіст.

10 липня Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики ухвалив рішення звернутися до Нацполіції та ГПУ з проханням розслідувати інцидент з нападом на журналіста інтернет-видання “Страна.ua” Владислава Бовтрука.

Liked the article?
Help us be even more cool!