ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція вручила підозру у справі щодо сутички з журналістом "Страни"

26.07.2019, 11:30
Фото - фейсбук Масі Найєма

Поліція вручила 25 липня підозру учаснику бойових дій на Донбасі Олексію Цимбалюку, що відомий як свідок у справі про підготовку замаху на Аркадія Бабченка, через сутичку з журналістом “Страни” Владиславом Бовтруком.

Про це повідомив адвоката Масі Найєма на своїй сторінці в Facebook, інформує “Детектор медіа”.

“Олексію Цимбалюку вручили підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 345-1 КК України (погроза або насильство щодо журналіста). Олексій Цимбалюк приймав участь у спецоперації СБУ “Вбивство Аркадія Бабченка”. Підозру вручили за перепалку з особою, яка тепер називає себе журналістом “Страни.юа” Владиславом Бовтруком, під час акції на Майдані Незалежності проти реєстрації кандидатами в народні депутати Андрія Клюєва та Анатолія Шарія 2 липня цього року”, – розповів він.

За його словами, Олексій Цимбалюк прийшов до відділку Шевченківського управління поліції Головного управління Національної поліції в Києві, попри те, що “в підозрі вказана інша адреса реєстрації”.

Крім того, Найєм додав, що у відділку поліції Олексієм Цимбалюком було заявлено про те, що в діях Владислава Бовтрука він вбачає образу національної честі та гідності, поєднані з погрозами.

Як повідомляв ІМІ, 3 липня поліція відкрила кримінальне провадження за заявою журналіста “Страни” Владислава Бовтрука про побиття під час висвітлення акції протесту. За даними “Страни”, провадження відкрили за фактом порушення ч. 2 ст. 345-1 ККУ (умисне заподіяння журналісту побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку зі здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності).

“Страна” заявила, що її кореспондента Владислава Бовтрука побили 2 липня під час акції на майдані Незалежності проти реєстрації блогера Анатолія Шарія та ексглави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Клюєва кандидатами в народні депутати, куди журналіст прийшов за редакційним завданням. Нападником видання назвало Олексія Цимбалюка. Тоді у поліції цю інформацію не підтвердили.

Колишній очільник одеського осередку “Правого сектору” Сергій Стерненко стверджує, що Владислав Бовтрук сам провокував Олексія Цимбалюка.

У коментарі ІМІ Владислав Бовтрук повідомив, що він виконував професійну діяльність під час заходу і що символіки та партійних знаків на ньому не було.

“Розпізнавальних знаків журналіста на мені не було: цього не вимагає жодна стаття і нормативно-правовий акт. До нападу я ходив і знімав усе на свій мобільний телефон, записував коментарі з різними спікерами, представлявся як журналіст. Символіки та партійних знаків на мені не було. До політичних сил не маю жодного стосунку взагалі”, – сказав журналіст.

10 липня Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики ухвалив рішення звернутися до Нацполіції та ГПУ з проханням розслідувати інцидент з нападом на журналіста інтернет-видання “Страна.ua” Владислава Бовтрука.

Liked the article?
Help us be even more cool!