ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція відкрила провадження через побиття журналіста "Страни"

04.07.2019, 15:32
Фото – "Страна"

Поліція відкрила кримінальне провадження за заявою журналіста “Страни” Владислава Бовтрука про побиття під час висвітлення акції протесту. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на пресслужбу Шевченківського управління поліції ГУНП в Києві.  

Як пише видання, у поліції не уточнюють, за якою статтею було відкрито провадження. Водночас, за даними “Страни”, провадження відкрили за фактом порушення ч. 2 ст. 345-1 ККУ (умисне заподіяння журналісту побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку зі здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності).

“Страна” заявляє, що її кореспондента Владислава Бовтрука побили 2 липня під час акції на майдані Незалежності проти реєстрації блогера Анатолія Шарія та ексглави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Клюєва кандидатами в народні депутати, куди журналіст прийшов за редакційним завданням.

Крім того, видання пише, що журналіст упізнав нападника: ним нібито виявився учасник бойових дій на Донбасі Олексій Цимбалюк, відомий як свідок у справі про підготування замаху на Аркадія Бабченка. Натомість, зазначає “Детектор медіа”, у поліції цю інформацію не підтверджують.

Колишній очільник одеського осередку “Правого сектору” Сергій Стерненко стверджує, що Владислав Бовтрук сам провокував Олексія Цимбалюка.

“Свідки кажуть, що Бовтрук завчасно прийшов на майдан і дуже дивно себе поводив: постійно озирався, нервово плював собі під ноги та вишукував когось очима в натовпі. Коли він побачив Олексія Цимбалюка, то підбіг до нього зі спини та раптово почав кричати. Олексій повернувся, злякавшись раптового крику, та побачив Бовтрука, який у той момент вигукнув: “Ето тєбє за Шарія!” – і штовхнув Олексія”, – написав він у Facebook.

У коментарі ІМІ Владислав Бовтрук повідомив, що він виконував професійну діяльність під час заходу і що символіки та партійних знаків на ньому не було.

“Розпізнавальних знаків журналіста на мені не було: цього не вимагає жодна стаття і нормативно-правовий акт. До нападу я ходив і знімав усе на свій мобільний телефон, записував коментарі з різними спікерами, представлявся як журналіст. Символіки та партійних знаків на мені не було. До політичних сил не маю жодного стосунку взагалі”, – сказав журналіст.

Liked the article?
Help us be even more cool!