ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Стамбулі висунув звинувачення ще шістьом особам у справі про вбивство Хашкаджі

25.11.2020, 10:48
Фото – bazonline.ch
Фото – bazonline.ch

Суд у Стамбулі (Туреччина) 24 листопада висунув звинувачення ще шістьом особам у справі про вбивство журналіста Джамаля Хашкаджі, повідомляє Reuters.

Серед тих, кого долучили до переліку звинувачених, віцеконсул та аташе, які “спланували вбивство з жалюгідними намірами”. Четверо інших також громадяни Саудівської Аравії, які звинувачуються в знищенні, приховуванні та фальсифікації речових доказів у справі.

Також суд заслухав свідчення друга Хашкаджі, єгипетського дисидента Аймана Нура. Нур розповів, що Хашкаджі отримав погрози від Сауда аль Катані, “медіацаря” та радника принца Мохамеда бін Салмана, повідомляє BBC

“Нур сказав, що Хашкаджі повідомив про погрози від Сауда аль-Катані, які отримував починаючи з 2016 року. Хашкаджі казав про телефонний дзвінок Катані, коли мешкав у Вашингтоні. Той казав, що знає його дітей та де вони живуть. Нур сказав, що тоді Хашкаджі розплакався, що було незвично, і сказав, що наляканий”, – написала у своємі твіттері із зали суду директорка міжнародних кампаній “Репортерів без кордонів” Ребекка Венсан. 

Судове засідання перенесли на березень.

Як повідомляв ІМІ, у вересні 2020 року суд у Саудівській Аравії ухвалив вирок вісьмом обвинуваченим у справі про вбивство журналіста Washington Post Джамаля Хашкаджі, засудивши їх до ув'язнення на терміни від 7 до 20 років. 

3 липня в Туреччині розпочався судовий розгляд обвинувачення щодо 20 посадовців Саудівської Аравії у вбивстві журналіста Джамаля Хашкаджі.

Саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашкаджі зник у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі 2 жовтня 2018 року. 

Офіційний Ер-Ріяд визнав, що його вбито, але заперечував зв’язок цього злочину з принцом-наступником. 

Туреччина передала пов’язані з убивством Хашкаджі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Канаді, Німеччині, Франції та Великій Британії.

23 грудня 2019 року кримінальний суд в Ер-Ріяді з 11 осіб, які проходили в справі вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі, засудив п’ятьох до смертної кари. Ще трьом було присуджено тривалі терміни ув’язнення. Із трьох осіб обвинувачення були зняті.

Liked the article?
Help us be even more cool!