ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Саудівській Аравії засудив вісьмох осіб за вбивство Хашкаджі

07.09.2020, 18:00
Фото – bazonline.ch
Фото – bazonline.ch

Cуд у Саудівській Аравії ухвалив вирок вісьмом обвинуваченим у справі про вбивство журналіста Washington Post Джамаля Хашкаджі, засудивши їх до ув'язнення на терміни від семи до двадцяти років. Про це з посиланням на Al Arabiya повідомляє Укрінформ.

За даними прокуратури королівства, п'ять обвинувачених проведуть у в'язниці 20 років за причетність до вбивства Хашкаджі, а ще троє осіб засуджено на строки від семи до десяти років.

У прокуратурі додали, що вирок є остаточним і підлягає виконанню.

Згідно з місцевим законодавством, родичі вбитого ще можуть помилувати або пробачити самим злочинцям, і ті не отримають вироку у вигляді смертної кари. Проте суд ще може визнати обвинувачених винними у скоєнні злочину й призначити їм термін покарання у вигляді позбавлення волі.

Зазначається, що торік родина вбитого Джамаля Хашогі пробачила вбивцям журналіста.

Як повідомляв ІМІ, 3 липня в Туреччині розпочався судовий розгляд обвинувачення щодо 20 посадовців Саудівської Аравії у вбивстві журналіста Джамаля Хашкаджі.

Саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашкаджі зник у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі 2 жовтня 2018 року. 

Офіційний Ер-Ріяд визнав, що його вбито, але заперечував зв’язок цього злочину з принцом-наступником. 

Туреччина передала пов’язані з убивством Хашкаджі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Канаді, Німеччині, Франції та Великій Британії.

23 грудня 2019 року кримінальний суд в Ер-Ріяді з 11 осіб, які проходили в справі вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі, засудив п’ятьох до смертної кари. Ще трьом було присуджено тривалі терміни ув’язнення. Із трьох осіб обвинувачення були зняті.

Liked the article?
Help us be even more cool!