ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Росії ухвалив стягнути з гендиректора ATR 1 млрд руб., звинувативши в "організації блекауту" в Криму

22.02.2022, 11:24
Фото – Сергій Нужненко / Радіо Свобода
Фото – Сергій Нужненко / Радіо Свобода

Дев'ятий арбітражний апеляційний суд Росії задовольнив вимоги “Крименерго” щодо гендиректора телеканалу ATR Ленура Іслямова за позовом на суму понад 1 млрд рублів. 

Про це йдеться в ухвалі суду, опублікованій у картотеці арбітражних справ, повідомляє Крим.Реалії.

“Визнати вимогу ГУП РК “Крименерго” в розмірі 1 096 098 160 рублів 99 копійок обґрунтованою і такою, що підлягає задоволенню коштом майна, яке залишилося після розрахунку з кредиторами, внесеними до реєстру вимог кредиторів боржника. Постанова набирає чинності з дня ухвалення та може бути оскаржена протягом одного місяця з дня виготовлення в повному обсязі до Арбітражного суду Московського округу”, – йдеться в тексті документа.

Адвокат Микола Полозов повідомив виданню, що “ні Ленура Іслямова, ні його адвоката ніхто не повідомляв про проведення будь-яких арбітражних процесів на території Криму”.

“Щось коментувати до ознайомлення із судовим актом, буде надмірно передчасно”, – сказав Полозов.

Як повідомляв ІМІ, 10 грудня 2021 року підконтрольний Росії Верховний суд Криму заочно засудив до 19 років позбавлення волі в колонії суворого режиму власника телеканалу ATR Ленура Іслямова. Його визнали винним в “організації диверсії, створенні незаконного збройного формування і закликах до порушення цілісності Росії”.

Ленур Іслямов сказав, що оскаржить цей вирок у Європейському суді з прав людини заочний вирок.

У грудні 2021 року Верховний суд Росії залишив чинним заочний вирок “Верховного суду” окупованого Криму щодо гендиректора телеканалу ATR Ленура Іслямова. 

Телеканал ATR з 1 квітня 2015 року припинив аналогове мовлення на території окупованого Криму, оскільки йому не видали російської ліцензії. Мовлення відновилось із 17 червня 2015 року: телеканал переїхав до Києва.

Кримінальну справу проти Іслямова російська ФСБ порушила в жовтні 2015 року та оголосила його у федеральний розшук.

Liked the article?
Help us be even more cool!