ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Іслямов оскаржить "вирок" кримського суду в ЄСПЛ

10.12.2020, 15:11
Фото – Сергій Нужненко / Радіо Свобода
Фото – Сергій Нужненко / Радіо Свобода

Власник кримськотатарського телеканалу ATR Ленур Іслямов оскаржить у Європейському суді з прав людини заочний вирок, ухвалений щодо нього 10 грудня Верховним судом Криму (підконтрольний Росії), повідомляє Крим.Реалії.

“Те, що робить Путін, він 19 років не протримається, ось ті 19 років, які вони мені дали сьогодні в окупаційному суді. А те, що ми робили й робимо з вами, ведемо інформаційну війну, ми підточуємо цей камінь. Блокада дала загальний великий імпульс, коли вся Україна об'єдналась і дала відсіч усім цим настроям – торгувати з Кримом і намагатися якось помиритися. А вирок коментувати сенсу жодного немає. Тому що все це буде потім подано до ЄСПЛ. Це один з елементів каменів на їхні голови в майбутньому. Це все має такий відкладений ефект”, – сказав Ленур Іслямов.

Як повідомляв ІМІ, 10 грудня підконтрольний Росії Верховний суд Криму заочно засудив до 19 років позбавлення волі в колонії суворого режиму власника телеканалу ATR Ленура Іслямова. Його визнали винним в “організації диверсії, створенні незаконного збройного формування і закликах до порушення цілісності Росії”.

2 грудня в підконтрольному Росії Верховному суді Криму для власника кримськотатарського телеканалу ATR Ленура Іслямова прокурор Роман Лобов запросив 19 років колонії суворого режиму. 

Телеканал ATR з 1 квітня 2015 року припинив аналогове мовлення на території окупованого Криму, оскільки йому не видали російської ліцензії. Мовлення відновилось із 17 червня 2015 року: телеканал переїхав до Києва.



Liked the article?
Help us be even more cool!