ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Росії допустив Фейгіна до розгляду справи Сущенка як "іншу особу"

27.04.2018, 14:40

Московський суд допустив адвоката Марка Фейгіна, якого нещодавно влада Росії позбавила статусу адвоката, до розгляду справи українського журналіста Романа Сущенка як “іншу особу”, що передбачає російське законодавство. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Марка Фейгіна.

“Отже, я допущений судом до розгляду справи Романа Сущенка як інша особа за частиною 2 статті 49 КПК РФ. Також за статтею 18 “Про утримання під вартою…” Сущенко заявив клопотання про мій допуск до відвідувань у в’язниці як представника в ЄСПЛ. Тепер я чекаю повернення мого статусу адвоката судом і припинення беззаконня”, – написав Фейгін 27 квітня у Twitter.

Він додав, що перебуває в залі суду в Москві, де триває подання доказів стороною захисту. “З Романом Сущенко все гаразд”, – додав він.

Також Фейгін повідомив, що суд перейде до дебатів сторін 28 травня.

Раніше Фейгін заявляв про намір оскаржити в суді рішення адвокатської палати Москви про позбавлення його статусу адвоката.

Фейгін раніше пов’язував відкриття дисциплінарної справи проти нього з тим, що він захищає в суді українського журналіста Романа Сущенка.

Як повідомляв ІМІ, 23 квітня у Московському міському суді відбулося судове засіданняу справі Романа Сущенка, під час якого сторона обвинувачення закінчила подання доказів. Адвокат журналіста Марк Фейгін мав розпочати подання доказів 25 травня.

27 березня Московський міський суд (Росія), у перший день попередніх слухань у справі незаконно затриманого в Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, продовжив журналісту арешт на півроку – до 16 вересня.

30 вересня 2016 року у Москві (Росія) неправомірно був затриманий власний кореспондент агентства “Укрінформ” у Франції Роман Сущенко за звинуваченням “у шпигунстві”.

ФСБ РФ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки – полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”.

Роман Сущенко всі звинувачення відкидає. Українська сторона називає звинувачення проти журналіста безпідставними і вимагає негайно його звільнити.

Liked the article?
Help us be even more cool!