ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Суд" у Криму відмовив поліції в обмеженні пересування журналіста Мемедемінова

29.07.2021, 10:21
Фото – Кримська солідарність
Фото – Кримська солідарність

Бахчисарайський “суд” окупованого Криму відмовив 28 липня поліції у встановленні адміністративного контролю над громадянським журналістом Наріманом Мемедеміновим, повідомляє “Кримська солідарність”.

Адвокат журналіста Еміль Курбедінов зазначив, що оскільки після звільнення Мемедемінова з колонії минув рік, то позов російського МВС щодо обмеження пересування Наріману не підлягав задоволенню. Про що захист журналіста сказав “суду”.

“Так виходить, що людині взагалі тоді не гарантовано якоїсь там визначеності. Можуть і через п'ять років тоді подати такий позов, без дотримання цих термінів, і людина через п'ять років отримає нагляд”, – сказав адвокат.

Засідання відбулося без слухачів та представників преси, незважаючи на велику кількість охочих взяти участь у процесі.

За словами Нарімана Мемедемінова, в залі суду він сидів лише удвох з адвокатом, “хоча, коли заходили до будівлі, бачили, як багато людей прийшло”.

Як повідомляв ІМІ, російське МВС в окупованому Криму просило “суд” обмежити пересування звільненому громадянському журналісту Наріману Мемедемінову. Раніше журналіст був засуджений у Росії за “публічні заклики до тероризму” і вийшов на свободу після двох з половиною років російського ув'язнення.

21 вересня 2020 року засуджений до двох з половиною років громадянський журналіст і медіакоординатор руху “Кримська солідарність” Наріман Мемедемінов відбув термін і вийшов на свободу.

2 жовтня 2019 року Південний військовий окружний суд російського Ростова-на-Дону засудив до двох з половиною років журналіста, блогера з Криму Нарімана Мемедемінова, якого звинуватили в публічних закликах до тероризму. 

1 жовтня 2019 року Мемедемінов виступив з останнім словом, де назвав “шаблонним” судочинство і право в Росії, а також закликав журналістів продовжувати роботу з інформування про ситуацію в Криму і судові процеси над жителями півострова.

До арешту Мемедемінов співпрацював з низкою українських ЗМІ, зокрема з Крим.Реалії.

Liked the article?
Help us be even more cool!