ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Суд" у Криму покарав шістьох осіб за пісню "Червона калина" на весіллі

15.09.2022, 10:09

Підконтрольний Росії Бахчисарайський районний суд притягнув до адміністративної відповідальності організаторів та учасників весілля за відтворення пісні "Червона калина", яку російський суд назвав "бойовою піснею українських націоналістів". Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на пресслужбу суду.

"Особам, притягнутим до адміністративної відповідальності, призначено різні види покарання у вигляді штрафів у розмірі 50 тисяч рублів, а також від 5 до 15 діб адміністративного арешту", – повідомили в суді.

Російський суд звинуватив організаторів та учасників весілля в "демонструванні української пісні, яка, згідно з висновком фахівця, є атрибутикою (бойовою піснею), яку використовує організація українських націоналістів (ОУН), діяльність якої визнано екстремістською і заборонено на території Російської Федерації".

Крім того, за версією російського обвинувачення та суду, на цьому ж весіллі сталася "дискредитація" дій російської армії в Україні.

"А саме – відтворено музичну композицію українською мовою "Червона калина", в тексті якої містяться слова: "визволяти братів-українців з московських кайдан", яка використовується організацією українських націоналістів (ОУН), діяльність якої заборонена на території РФ, у такий спосіб містить у собі відомості про дискредитацію збройних сил РФ”, – заявили в російському суді.

Повідомляється, що загалом до адміністративної відповідальності притягнуто шість осіб. Їхні імена та прізвища не розголошуються. На сайті суду є інформація про притягнення до відповідальності Ахтема Гемеджи за статтями про “дискредитацію” російської армії та “розпалювання ненависті чи ворожнечі”. Телеграм-канали називали Гемеджи діджеєм на весіллі.

За даними російського державного телеканалу "Крым 24", найсуворіше покарання – 15 діб арешту – отримав власник ресторану "Арпат" у Бахчисараї, де відбувалося весілля. Діджей та одна учасниця весілля отримали по 10 діб арешту, мати нареченого – п'ять діб арешту, мати нареченої та дружина власника "Арпата" – 50 тисяч рублів штрафу, оскільки в них є неповнолітні діти.

Видання нагадує, що напередодні російська поліція склала два протоколи на жительку Бахчисарая Ельвіру Абдуллаєву – родичку нареченого з весілля в кафе "Арпат", де лунали українські пісні.

Раніше російська влада Бахчисарая закрила "на перевірку" ресторан "Арпат", де на весіллі 10 вересня звучали українські пісні.

До цього російські провладні телеграм-канали в Криму опублікували відео публічних вибачень діджея Ахтема Гемеджи, який ввімкнув українську пісню на весіллі в Бахчисараї.

Напередодні проросійський кримський блогер Олександр Таліпов у своєму телеграм-каналі опублікував відео кримського весілля, яке, за його даними, відбулося 10 вересня в ресторані "Арпат". На відео гості свята танцюють під українську пісню "Червона калина". Також Таліпов опублікував відео іншого весілля в Сімферополі, на якому звучала пісня Stefania українського гурту Kalush Orchestra, який переміг на "Євробаченні".

Liked the article?
Help us be even more cool!