ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Харкові повернув прокуратурі справу про побиття оператора Вадима Макарюка

11.02.2020, 12:00
Фото – фейсбук Вадима Макарюка
Фото – фейсбук Вадима Макарюка

Київський районний суд ухвалив повернути обвинувальний акт у справі про побиття телеоператора Вадима Макарюка до прокуратури у зв'язку з неповнотою і неконкретністю обвинувачення.

Відповідну ухвалу оголосив 11 лютого суддя суду Віктор Попрас, повідомляє “Суспільне:UA”.

“Наданий до суду обвинувальний акт не відповідає вимогам частини 2 статті 5, статті 291 Кримінально-процесуального кодексу України, оскільки фактично не містить обвинувачення відповідно до положень закону, тому в даному випадку обвинувачений позбавлений можливості підготуватися до захисту..., адже його не було достатнім чином проінформовано про характер і причини обвинувачення [...]”, - оголосив суд.

Суд прийшов до висновку, що обвинувальний акт не відповідає вимогам ст. 291 КПК України, тому підлягає поверненню прокурору для усунення недоліків.

Як повідомляв ІМІ, 7 червня 2019 року Вадим Макарюк постраждав під час конфлікту на території торговельного центру “Барабашово” в Харкові. Невідомі перешкоджали його законній професійній діяльності, пошкодили відеокамеру та спричинили йому тілесні ушкодження. Він потрапив до лікарні в тяжкому стані.

Слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345-1 (“Погроза або насильство щодо журналіста”), ч. 1.ст. 171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”) та ч. 2 ст. 187 (“Розбій”) Кримінального кодексу України. 

10 червня 2019 року заступник начальника обласного управління Національної поліції Сергій Чиж повідомив, що поліція поки не визнає потерпілим Вадима Макарюка через відсутність свідчень.

У справі про побиття оператора – четверо підозрюваних.

12 червня 2019 року поліція оголосила підозру одному з причетних до нападу на Макарюка Сергієві Козлюку за ч. 3 ст. 171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”), ч. 4 ст. 296 (“Хуліганство”), ч. 1 ст. 345-1 (“Погроза або насильство щодо журналіста”) КК України та допитала його.

21 червня поліція оголосила підозри в причетності до нападу на Макарюка ще двом харків’янам – Олегові Радченку та Іллі Альошкіну. Суд відправив трьох нападників під домашній арешт. 

17 липня 2019 року Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту четвертому підозрюваному Михайлу Базалею в справі про напад на оператора Вадима Макарюка.

18 липня 2019 року слідство допитало оператора харківської служби новин “Вести” Вадима Макарюка, якого жорстоко побили увечері 7 червня, і визнало потерпілим.

16 січня 2020 року Київський районний суд Харкова почав розглядати справу.

Liked the article?
Help us be even more cool!