ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у грудні розгляне позов NewsOne щодо скасування рішення Нацради про перевірку

20.09.2019, 16:03
Фото – arynews.tv
Фото – arynews.tv

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження за позовом ТОВ “Новини 24 години” (логотип NewsOne) у справі щодо скасування результатів позапланової виїзної перевірки NewsOne та призначив на 9 грудня підготовче засідання. Про це повідомляється на сайті суду.

У суді зазначили, що позивач просить суд визнати протиправним та скасувати рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення від 5 вересня 2019 року про результати позапланової виїзної перевірки NewsOne.

Раніше суд відмовив ТОВ “Новини 24 години” в задоволенні заяви про забезпечення позову, оскільки дійшов висновку про її необґрунтованість. Суд нагадав, що в заяві про забезпечення позову позивач просив Окружний адміністративний суд міста Києва  зупинити дію оскаржуваного рішення Нацради до набрання судовим рішенням у цій справі законної сили.

Як повідомляв ІМІ, 5 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії телеканалу NewsOne через систематичне розпалювання ворожнечі в ефірі каналу. 

6 вересня NewsOne звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва з проханням визнати протиправним та скасувати рішення Нацради про призначення позапланової перевірки телеканалу.

9 липня Нацрада вирішила провести позапланову виїзну перевірку телеканалу NewsOne (ТОВ “Новини 24 години”) з огляду на заяви каналу про плани провести телеміст із забороненим до трансляції на території України російським телеканалом “Росія 1”. 

24 липня представники телеканалу NewsOne дозволили членам робочої групи Національної ради з питань телебачення і радіомовлення провести перевірку у своїй редакції.

У серпні член Нацради Сергій Костинський повідомив, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України звернеться до суду щодо анулювання ліцензії телеканалу NewsOne.

5 вересня телеканал NewsOne заявив, що розцінює рішення Нацради звернення до суду з позовом про анулювання ліцензії як наступ на свободу слова в Україні, впровадження цензури і спробу нової влади витіснити всі незалежні ЗМІ з теле- і радіопростору України.

Liked the article?
Help us be even more cool!