ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд продовжив розгляд справи щодо вбивства Шеремета

12.01.2021, 15:44
Фото – Павло Багмут / Укрінформ
Фото – Павло Багмут / Укрінформ

Шевченківський районний суд Києва 12 січня продовжив засідання в справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета, на якому, зокрема, має тривати долучення матеріалів обвинувачення до розгляду в суді, повідомляє Укрінформ.

На засіданні присутні представники обвинувачення, троє обвинувачених – Яна Дугарь, Юлія Кузьменко, Андрій Антоненко, а також їхні захисники.

Крім того, на засідання прибула представниця потерпілої в справі Олени Притули Оксана Мельник.

Суддя, що головує в справі, Марина Антонюк заявила, що на минулому засіданні розпочато долучення матеріалів досудового розслідування і під час перевірки цих матеріалів встановлено певні обставини, про які їй раніше було невідомо.

“Маю повідомити, що, відповідно до постанови про здійснення досудового розслідування слідчою групою від 22 липня 2016 року у кримінальному провадженні… з якого було виділене наше провадження, вбачається, що до складу групи слідчих у цьому кримінальному провадженні входить капітан поліції Ніжанківська, яка на той час обіймала посаду старшого слідчого Шевченківського (управління поліції. – Ред.) у місті Києві. Ця особа є племінницею мого чоловіка. З цією особою я особисто сімейних стосунків не підтримую, ми разом не проживаємо, ми не підтримуємо дружніх стосунків”, – сказала Антонюк.

Суддя заявила, що Ніжанківська не є її близьким родичем чи членом сім’ї і це не є підставою, щоб вона заявила самовідвід згідно з положеннями статті 75 КПК (у статті 75 викладено обставини, що унеможливлюють участь слідчого судді, судді або присяжного в кримінальному провадженні. – Ред.).

“Але про цю інформацію повідомляю учасникам процесу, бо ви маєте право самостійно сформувати свою позицію щодо того, чи довіряєте ви у зв’язку з цим мені як судді, і, відповідно, маєте право заявити з цих підстав відводи”, – уточнила Антонюк.

Зі свого боку ні прокурори, ні адвокати, ні обвинувачені не заявили відводу цій судді.

Наразі суд пішов до нарадчої кімнати для розв'язання питання щодо відведення одного з представників потерпілих Андрія Мамалиги від участі в цьому провадженні.

Нагадаємо, 17 грудня 2020 року Шевченківський райсуд Києва не задовольнив клопотання захисту Андрія Антоненка про зміну йому запобіжного заходу через погіршення стану здоров'я та підозру на COVID-19.

Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху автомобіля. 12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи. Слідство підозрює лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, медсестру парашутно-десантного батальйону Яну Дугарь та ветерана АТО Андрія Антоненка.

Liked the article?
Help us be even more cool!