ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд продовжив арешт директору телеканалу “Візит”, обвинуваченому в убивстві мера Кременчука

17.01.2019, 15:35
Фото - kremen.today

17 січня Гадяцький районний суд Полтавської області продовжив на два місяці - до 16 березня - тримання під вартою директору кременчуцької телекомпанії “Візит” Олександру Мельнику та трьом обвинуваченим у замовленні вбивств мера Кременчука Олега Бабаєва й судді Автозаводського райсуду міста Олександра Лободенка. Про це повідомляє “Кременчук.Today”.

Судовий процес триває з 2014 року, останнє судове засідання відбулося в Гадячі днями.

Як повідомляв ІМІ, 26 липня 2014 року неподалік власного будинку застрелили мера міста Кременчука Олега Бабаєва. 4 вересня стало відомо, що за підозрою в його вбивстві заарештували Ігоря Євсєєва, Ігоря Куника та Ігоря Пасічного.

Пізніше за підозрою в причетності до вбивства мера затримали Олександра Крижанівського й директора місцевої телекомпанії “Візит” Олександра Мельника.

У вересні 2014 року Олександр Мельник заявив, що не причетний до вбивства мера та судді.

Як відомо, вбитий суддя Лободенко виносив ухвалу про накладення арешту на частину майна родини Мельників. Справу про вбивство мера Кременчука Олега Бабаєва і судді Автозаводського райсуду міста Олександра Лободенка об'єднали в одне кримінальне провадження.

Як повідомляв ІМІ, конфлікт між міською владою Кременчука в особі мера Олега Бабаєва і ТРК “Візит” почався 2012 року: телекомпанія перестала транслювати новини комунальної телерадіокомпанії, на каналі стали частіше виходити критичні сюжети про міську владу, а мер заявив, що “Візит” ввів цензуру. З бюджету міста почали виділятися додаткові суми на розвиток власного комунального телебачення, а із сім'єю власників “Візиту” міськрада почала розривати в односторонньому порядку договори оренди землі. Почалися судові позови.

Пізніше Бабаєв заявив про намір забрати приватну телекомпанію “Візит” у комунальну власність. Для цього комунальна ТРК подала позов до Автозаводського райсуду про визнання її власницею 100% корпоративних прав приватної телекомпанії “Візит”. Підставою для претензій на приватну телекомпанію стало рішення Кременчуцької міської ради, ухвалене 25 грудня 2012 року, про передання майнових прав колективного підприємства “Кременчуцький ТТЦ “Електрон”, яке давно не працює, на баланс територіальної громади.

Liked the article?
Help us be even more cool!