ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд пом’якшив запобіжний захід Тетяні Чорновол

31.07.2020, 17:23
Фото - uaportal.com
Фото - uaportal.com

Печерський районний суд Києва 30 липня скоротив на годину час перебування під нічним домашнім арештом колишній журналістці та народній депутатці Тетяні Чорновол, якій інкримінують умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене за попередньою змовою групою осіб небезпечним для життя багатьох осіб способом. 

Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook, інформує “Детектор медіа”.

Так, суд зняв з Чорновол територіальні обмеження по пересуванню і встановив новий час початку її нічного домашнього арешту – з 23:00, повідомила Укрінформу її адвокатка Ірина Кузіна.

“І не тільки (суд встановив початок нічного домашнього арешту з 23:00 – ред.). Окрім того, полегшенням умов домашнього арешту є те, що в денний час Тетяна Миколаївна більше не обмежена містом Києвом та Київською областю. Вона може пересуватися Україною”, - сказала Кузіна.

За її словами, такий запобіжний захід для Чорновол діє у рамках справи, яка об’єднана - щодо подій 2014 року щодо офісу Партії регіонів і щодо перешкоджання Дмитру Кучеру (його ЗМІ пов’язують із “Правовим контролем” і сайтом “Шарій.нет”, які пов'язують із блогером Анатолієм Шарієм – ред.) у журналістській діяльності.

“У неї (Чорновол – ред.) зараз одна справа, вона є об’єднаною: це офіс Партії регіонів плюс перешкоджання журналістській діяльності пана Кучера”, - повідомила Кузіна.

Як повідомляв ІМІ, 7 липня Печерський районний суд Києві відмовив 7 липня колишній журналістці та народній депутатці Тетяні Чорновол у скасуванні підозри, яку їй оголосили в межах кримінального провадження про перешкоджання працівникові видання “Шарий.net” Дмитру Кучеру.

25 червня Тетяна Чорновол заявила, що оскаржить у суді повідомлення про підозру, яку їй оголосили в межах кримінального провадження про перешкоджання працівнику видання “Шарий.net” Дмитрові Кучеру. 

24 лютого 2020 року Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило Тетяні Чорновол про підозру в перешкоджанні законній професійній діяльності журналіста (ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України). 

18 жовтня 2019 року кореспондент “Правового контролю” Сергій Шевчук (видання пов'язане з блогером Анатолієм Шарієм) звернувся до колишньої народної депутатки Тетяни Чорновол із запитанням про нагородну зброю та почув у відповідь нецензурну лайку. Відео інциденту виклав у фейсбук журналіст “Шарий.net” Дмитро Кучер.

Liked the article?
Help us be even more cool!