ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд оштрафував на 850 грн охоронця АТБ, який перешкоджав журналістам

23.03.2021, 10:16
Фото – скриншот з відео Перший Західний
Фото – скриншот з відео Перший Західний

Самбірський міськрайонний суд Львівської області визнав винним охоронця супермаркету “АТБ” у перешкоджанні знімальній групі телеканалу “Перший Західний” і призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 850 гривень. 

Таке рішення суд ухвалив 16 березня в справі про перешкоджання кореспонденту телеканалу Оресту Дрималовському та оператору Юрію Маковецькому, інформує “Перший Західний”.

Як повідомляє телеканал, протягом 2020 року журналіст і оператор каналу, дотримуючись усіх процесуальних нюансів, брали участь у слідчому експерименті, були на допитах, брали участь у досудовому та судових засіданнях. 

16 березня суд встановив, що охоронець Андрій Б. перешкоджав журналісту та оператору вести законну професійну діяльність та обмежив одержання ними інформації. Отже, суд визнав Б. винним та призначив йому покарання у вигляді штрафу.

Як повідомляв ІМІ, 13 квітня 2020 року в м. Самборі Львівської області охоронець торговельного закладу перешкоджав знімальній групі телеканалу “Перший Західний”.

За цим фактом поліція порушила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів").

26 травня 2020 року 35-річному охоронцю супермаркету АТБ оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 171 ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів") КК України. Санкція статті передбачає штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт до шести місяців, або обмеження волі до трьох років.

Пресслужба АТБ повідомила “Детектору медіа”, що їхній працівник діяв за власною ініціативою: “Співробітник уперше за свою практику контактував з представниками ЗМІ”. Компанія розглянула цю ситуацію, проте не знайшла законних підстав, щоб звільнити або відсторонити охоронця від роботи.

Liked the article?
Help us be even more cool!