ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд оголосив перерву в засіданні за позовом Гладковського проти журналістів "Наших грошей"

04.12.2019, 16:15
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

4 грудня Подільський районний суд Києва оголосив до 27 січня перерву в засіданні за позовом фігуранта журналістського розслідування проєкту “Наші гроші” про корупцію в оборонному секторі, сина колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігоря, проти керівника програми Дениса Бігуса та журналістки-розслідувачки Лесі Іванової.

Про це повідомив адвокат громадської організації “Платформа прав людини” Олександр Бурмагін, інформує “Детектор медіа”.

За його словами, суд розглядає справу по суті. Судове засідання 4 грудня тривало близько двох з половиною годин через те, що суд вирішив провести допит перед вступним словом. На прохання позивача суд допитав експерта, який робив лінгвістичну експертизу, а на прохання відповідачів як свідка допитали авторку сюжету Лесю Іванову, яка є відповідачем у справі.

“Допит експерта і допит Лесі тривав понад дві години. Після чого суд сказав, що перед вступними словами вже і початком руху справи по суті розгляду він оголошує перерву”, – повідомив Бурмагін.

Перерву оголосили до 11:00 27 січня.

Ігоря Гладковського на засіданні представляв адвокат.

“Ми просили на підготовчому судовому засіданні, щоб з’явився особисто позивач. Є до нього певна кількість питань по справі, до нього особисто. Представник не може на всі питання відповісти, у силу того, що він не був учасником якихось подій і не може свідчити про особисті немайнові права. Але суд відмовив у задоволенні цього клопотання і він [Ігор Гладковський] традиційно не з’являться”, – розповів Олександр Бурмагін.

Як повідомляв ІМІ, 4 березня 2019 року син звільненого першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор подав до Подільського районного суду Києва позов про захист честі і гідності щодо журналістів “Наших грошей” Дениса Бігуса та Лесі Іванової. 

21 лютого 2019 року журналіст-розслідувач проєкту Bihus.Info Денис Бігус заявив про зовнішнє спостереження за офісом редакції з боку невідомих осіб через розслідування журналістки Лесі Іванової щодо корупції в оборонному секторі.

25 лютого журналісти проєкту Bihus.Info оприлюднили в програмі “Наші гроші” розслідування про корупцію в оборонному секторі. У розслідуванні Лесі Іванової йдеться про те, що Ігор Гладковський разом з партнерами через фірми-прокладки постачали оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними вдвічі-вчетверо цінами. Автори розслідування стверджують, що до корупційних операцій причетні Олег Гладковський, який раніше був бізнес-партнером колишнього Президента Петра Порошенка, екскерівник “Укрспецекпорту” та голова держконцерну “Укроборонпрому” Павло Букін, а також директори підприємств та інші посадові особи держконцерну.

Liked the article?
Help us be even more cool!