ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд на Житомирщині викликав на засідання Марка Цукерберга

18.11.2021, 11:48
Фото: Andrew Harnik/AP
Фото: Andrew Harnik/AP

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області постановив залучити до участі в розгляді справи власника Facebook Марка Цукерберга як співдоповідача в справі про захист честі, гідності та ділової репутації. Про це повідомляє Житомир.info з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Понад два роки триває розгляд судової справи про захист честі, гідності та ділової репутації мера одного з міст. Позивачем у справі виступає Овруцький міський голова Іван Коруд, який судиться з одним із засновників Овруцької районної партійної організації ВО “Свобода” Олексієм Кравчуком через коментарі в соціальній мережі Facebook.

В одній з ухвал, оприлюдненій у Єдиному державному реєстрі судових рішень (ухвала від 18 лютого 2021 року), викладено суть справи.

"25.07.2019 року ОСОБА_2 звернувся до суду з позовною заявою до ОСОБА_3, яку в подальшому уточнив та просить інформацію, поширену відповідачем в соціальній мережі "Fасеbоок"… визнати недостовірною та такою, що принижує честь і гідність та порушує право на недоторканність ділової репутації ОСОБА_2, зобов'язавши Відповідача видалити дану інформацію […] із соціальної мережі "Fасеbоок" та спростувати поширену інформацію шляхом розміщення в соціальній мережі "Fасеbоок" тексту ухваленого в справі рішення та стягнути з відповідача на його користь в рахунок відшкодування моральної шкоди 1,00 (одну гривню) та понесені судові витрати у справі", – йдеться в ухвалі.

На клопотання позивача ухвалою від 19 жовтня 2021 року Коростенський міськрайонний суд Житомирської області постановив залучити до участі в розгляді справи власника Facebook.

"В підготовчому судовому засіданні позивачем заявлені клопотання про залишення позовної вимоги про відшкодування моральної шкоди без розгляду, залучення до участі в справі як співвідповідача власника сайту "Facebook" (ІНФОРМАЦІЯ_1), яким є Facebook Inc. (Фейсбук Інкорпорейтед) резидент Сполучених Штатів Америки, адреса: Willow Rd, Menlo Park, CA, 94025, US", – йдеться в ухвалі.

Liked the article?
Help us be even more cool!