ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд на 10 років позбавив працівника КРРТ, який у Куп'янську транслював росТБ, права вести цю діяльність

Фото – delfi.lt
Фото – delfi.lt

У Харкові суд позбавив на 10 років права вести діяльність у сфері теле-, радіомовлення та у сфері масових комунікацій працівника місцевої філії Концерну радіомовлення, радіозвʼязку та телебачення, який під час окупації Куп’янська налаштував мовлення російських телеканалів.

Таке рішення ухвалив 29 серпня Червонозаводський районний суд Харкова, повідомляє “Судовий репортер”. 

Суд визнав чоловіка винним в обійманні в окупаційному органі влади посади, не повʼязаної з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій (ч. 2 ст. 111-1 КК України, “Колабораційна діяльність”).

Обвинувачений із 2004 року працював у Харківській філії КРРТ і з 2017 року був електромеханіком засобів радіо та телебачення РРС 6 (Куп’янськ) Харківської філії Концерну РРТ. Серед іншого він мав доступ до службових приміщень, у яких містилося телекомунікаційне обладнання.

На початку травня 2022 року чоловік працевлаштувався в окупаційній адміністрації на посаді “и.о. ведущего специалиста отдела телерадиовещания Управления связи и массовых коммуникаций ВГА Харьковской области”.

Під час окупації Купʼянська обвинувачений організовував налаштування цифрового ефірного телебачення “Т-2” з підтримкою телеканалів держави-агресора.

Справа надійшла до суду з клопотанням прокурора про розгляд у спрощеному порядку без судового засідання.

Обвинувачений надіслав до суду письмову заяву, що беззаперечно визнає провину, погоджується на спрощений розгляд справи і розуміє наслідки цього. 

Чоловіка засудили до 10 років позбавлення права вести діяльність у сфері теле-, радіомовлення та у сфері масових комунікацій без конфіскації майна. 

Крім того, суд звільнив обвинуваченого з-під варти в Державній установі “Харківський слідчий ізолятор” та до набрання вироком законної сили обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Як повідомляв ІМІ, чоловіка затримали 1 березня 2023 року працівники Управління СБУ в Харківській області. Тоді ж йому повідомили про підозру. 2 березня 2023 року його посадили в СІЗО на 60 діб без права внесення застави. 24 квітня 2023 року строк розслідування в кримінальному провадженні продовжили до шести місяців.

У травні 2023 року суд у Харкові продовжив тримання під вартою для працівника місцевої філії Концерну РРТ, який у тимчасово окупованому Куп'янську під'єднав мовлення російського пропагандистського телебачення.

За  даними СБУ, чоловік за підтримки російських пропагандистських 5 каналу і “России 24” налагодив у цифровому форматі трансляцію матеріалів, що закликали підтримувати окупантів та армію РФ. За результатами експертизи, у трансльованих матеріалах є антиукраїнський зміст.

Liked the article?
Help us be even more cool!