ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд Мінська заарештував шістьох журналістів, які висвітлювали протести

04.09.2020, 17:00
Фото – TUT.BY
Фото – TUT.BY

4 вересня суд Жовтневого району Мінська заарештував усіх шістьох журналістів, затриманих на студентській акції протесту 1 вересня. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на телеграм-канал TUT.BY.

Усіх затриманих журналістів судили за ст. 23.34 "Порушення порядку організації або проведення масових заходів", яка передбачає покарання у вигляді штрафу або адміністративного арешту.

Надію Калініну та Олексія Суднікова (TUT.BY), Сергія Щеголева (Святослав Зоркій), Марію Елешевич, Нікіту Дуболека (Недовєрков) ("Комсомольська правда" в Білорусі") і Андрія Шавлюгу (БелаПАН) заарештували на три доби. Однак вони вже відбули цей термін, і їх мають невдовзі випустити на волю.

4 вересня близько 17.00 закінчується максимальний дозволений термін затримання журналістів – 72 години.

Як повідомляв ІМІ, 1 вересня в Мінську (Білорусь) силовики затримали кількох журналістів, які висвітлювали акцію протесту студентів. 

Затримали, зокрема, журналістів TUT.BY Надію Калініну та Олексія Суднікова, фотокореспондента БелаПАН Андрія Шавлюгу та журналіста-фрілансера Василя Сямашка, співробітників видання “Комсомольская правда” в Білорусі”: фотографа Святослава Зоркого, оператора Микиту Недовєркова та кореспондентку Марію Елешевич.

2 вересня в Мінську (Білорусь) мав відбутися суд над затриманими журналістами, які висвітлювали акцію протесту студентів.  

Того ж дня шестеро затриманих на акції протесту журналістів відправили в Центр ізоляції правопорушників на Окрестіна.

Liked the article?
Help us be even more cool!