ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд Мінська заарештував двох фотокореспондентів на 11 діб

17.09.2020, 12:11
Володимир Грідін, фото – Радіо Свобода
Володимир Грідін, фото – Радіо Свобода

16 вересня Фрунзенський районний суд Мінська заарештував фотокореспондента Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода та порталу TUT.BY Володимира Грідіна на 11 діб за участь у несанкціонованій акції, повідомляє Радіо Свобода.

Такий самий термін арешту за аналогічним звинуваченням отримав ще один фотокореспондент – Олександр Васюкович. Напередодні суддя відправила їхні справи на доопрацювання.

Як повідомляє TUT.BY, спочатку журналістів звинуватили в тому, що вони мітингували на вулиці Романовська Cлобода 13 вересня. Саме на цій вулиці розташоване кафе, де Васюкович та Грідін надсилали знімки до редакції і де їх затримали. За новим протоколом журналістів, як і раніше, звинувачують в участі в акції, але вже в інший час і в іншому місці – у районі метро “Пушкінська”.

Виконувачка обов’язків президента корпорації RFE / RL Дейзі Сінделар  прокоментувала вердикт суду. Вона наголосила, що журналістів покарали за те, що вони просто виконували свою роботу. 

“Ці вироки – останній приклад тривалого наступу білоруської влади на незалежну журналістику і очевидна спроба перешкодити співробітникам ЗМІ розповідати правду про порушення на виборах у країні й насильство щодо громадян, яке світ спостерігає останніми тижнями”, – заявила Дейзі Сінделар.

13 вересня в Мінську відбулася чергова багатотисячна акція – Марш героїв – проти офіційних підсумків президентських виборів, на яких главою держави переобрано на шостий термін Олександра Лукашенка. Учасники протестів називають оголошені ЦВК результати голосування сфальсифікованими.

Як повідомляв ІМІ, 15 вересня суд Жовтневого району Мінська оштрафував на 1350 білоруських рублів (14 860 грн) журналістів телеканалу “Белсат” Катерину Андрєєву і Максима Калитовського за “незаконне виготовлення та розповсюдження продукції ЗМІ”. 

13 вересня в Мінську (Білорусь) під час акцій протесту 13 вересня силовики затримали чотирьох співробітників ЗМІ. 

11 вересня Фрунзенський районний суд Мінська заарештував на 15 діб колишнього телеведучого державного телеканалу ОНТ, ексголову президентського пулу Дмитра Семченка за “порушення порядку організації або проведення масових заходів”.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!