ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мінську на 15 діб заарештували ексголову президентського пулу журналістів на ОНТ

11.09.2020, 16:17
Фото – Любов Касперович, TUT.BY
Фото – Любов Касперович, TUT.BY

11 вересня Фрунзенський районний суд Мінська заарештував на 15 діб колишнього телеведучого державного телеканалу ОНТ, ексголову президентського пулу Дмитра Семченка за “порушення порядку організації або проведення масових заходів”, повідомляє TUT.BY.

Згідно з протоколом, складеним 10 вересня, він узяв активну участь у мітингу без відповідного дозволу Мінміськвиконкому, вигукував гасла. Дмитро визнав, що дійсно перебував на місці проведення акції, але в мітингу участі не брав.

“У той час я був начальником президентського пулу, з журналістським посвідченням. Я був там, щоб поспілкуватися з людьми, з'ясувати їхню думку. Спілкувався з тими, хто за чинну владу і проти неї. Мені потрібно було зрозуміти, що відчуває суспільство, від першоджерела. Я там був, але в мене не було транспарантів, я не вигукував гасел. На той момент я був журналістом державного телеканалу ОНТ”, – сказав Семченко.

Свідчень очевидців або інших доказів участі Дмитра в мітингу в суді озвучено не було.

Суддя вивчила письмові матеріали справи, зокрема протокол опитування (Семченко відмовився давати пояснення), і ухвалила рішення: адміністративний арешт на строк 15 діб.

На телеканалі ОНТ Дмитро Семченко працював із 2009 року, також він очолював пул журналістів, які працювали з Олександром Лукашенком. 13 серпня стало відомо, що Семченко йде з каналу. Як пояснювало TUT.BY інформоване джерело, його відхід був пов'язаний із засудженням насильства, яке застосовувалося до протестувальників у перші дні після виборів президента.

Міліція затримала Дмитра Семченка ввечері 10 вересня і відвезла в РУВС. Ніч він провів в ІТТ на Окрестіна.

Liked the article?
Help us be even more cool!