ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд Мінська оштрафував трьох журналістів

16.09.2020, 14:34
Катерина Андрєєва, фото – naviny.media
Катерина Андрєєва, фото – naviny.media

Суд Жовтневого району Мінська оштрафував на 1350 білоруських рублів (14 860 грн) журналістів телеканалу “Белсат” Катерину Андрєєву і Максима Калитовського за “незаконне виготовлення та розповсюдження продукції ЗМІ”. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Naviny.by.

На Калитовського й Андрєєву було складено протоколи за ст. 23.4 КоАП (непокора міліції), однак суд передав їх на доопрацювання.

Знімальну групу “Белсат” затримали під час висвітлення жіночого маршу 12 вересня в Мінську, посадили в мікроавтобус і відвезли в УВС Жовтневого району. За інформацією Білоруської асоціації журналістів (БАЖ), у журналістів було вилучено обладнання, а їм самим погрожували надіти наручники.

Три доби Андрєєва і Калитовський провели в ізоляторі тимчасового тримання і вийшли на волю після суду.

Крім того, на 270 рублів оштрафовано журналістку проєкту Reform.by з Бобруйська (Могильовська область) Ірину Купцевич. За інформацією БАЖ, вранці їй зателефонував дільничний і попросив прийти ознайомитися з матеріалами перевірки в справі, суть якої він назвати телефоном відмовився.

Коли Купцевич прийшла, її затримали за ст. 23.34 КпАП. Через кілька годин суд визнав журналістку винною в участі в несанкціонованому масовому заході.

Як повідомляв ІМІ, 13 вересня в Мінську (Білорусь) під час акцій протесту 13 вересня силовики затримали чотирьох співробітників ЗМІ. 

11 вересня Фрунзенський районний суд Мінська заарештував на 15 діб колишнього телеведучого державного телеканалу ОНТ, ексголову президентського пулу Дмитра Семченка за “порушення порядку організації або проведення масових заходів”.

Liked the article?
Help us be even more cool!