ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російському пропагандисту Гаспаряну, який закликав до геноциду українців, дали 10 років ув'язнення

Фото – udivitelno.fun
Фото – udivitelno.fun

Шевченківський районний суд Києва призначив покарання у вигляді 10 років позбавлення волі російському пропагандисту Армену Гаспаряну, визнавши винним у публічних закликах до геноциду українського народу.

Таке рішення суд ухвалив 14 листопада, повідомив Укрінформу прокурор Офісу генпрокурора Олександр Сафарян, який представляв державне обвинувачення в цій справі.

“Суд визнав винуватим Армена Гаспаряна в публічних закликах до геноциду українського народу, насильницької зміни конституційного ладу, зміни меж території та державного кордону України. Йому призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна”, – сказав прокурор.

За його словами, під час судового розгляду справи Гаспаряна було доведено, що він у своїй книзі “Денацификация Украины. Страна невыученных уроков” просував твердження про неспроможність Української держави до подальшого існування, неповноцінність та другосортність української нації.

Як зазначив прокурор, автор закликав владу РФ провести так звану “денацифікацію” України. Зокрема, шляхом проведення воєнних дій на її території та забезпечення повного зовнішнього контролю. Обвинувачений вказав на необхідність початку “денацифікації”, а по суті геноциду українського народу з кордонів так званих “ДНР” та “ЛНР”, просуваючись далі всією територією України. Серед його ідей – фільтраційні й концентраційні табори для українців та навіть їхнє повне знищення, підкреслив прокурор.

Згодом ідеї книжки Гаспаряна використовувало найвище політичне та військове керівництво РФ для виправдовування збройної агресії проти України, а управління справами президента РФ закупило її для вивчення та використання посадовими особами.

Державне обвинувачення вважає, що публічні заклики автора книжки до геноциду українського народу перебувають у причинно-наслідковому зв’язку з діями військових та збройних формувань РФ в Україні.

Гаспарян перебуває під санкціями Заходу. У березні 2022 року ЄС вніс його прізвище до четвертого пакета обмежувальних заходів проти Росії через вторгнення в Україну.

Раніше суд заочно обрав Гаспаряну запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв ІМІ, у квітні 2022 року Офіс ГПУ та СБУ повідомили про підозру російському пропагандисту Армену Гаспаряну в публічних закликах до геноциду українського народу. 

Армен Гаспарян написав книгу “Денацификация Украины. Страна невыученных уроков”. Серед його ідей – “поміщення всіх українців, які залишаться живими після війни, до так званих фільтраційних таборів та проведення над ними масштабного судового процесу з вироками всім, хто має проукраїнську позицію”. Найбільш проукраїнськи налаштованих він запропонував узагалі знищити, інших – відправляти до концентраційних таборів і залучати до виконання безоплатних робіт.

Liked the article?
Help us be even more cool!