ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд дозволив журналісту "Нової газети" виїхати з Росії

02.02.2018, 15:38
Фото - Радіо Свобода

Московський міський суд 2 лютого призупинив процедуру видворення з Росії журналіста “Нової газети” Алі Феруза, а також дозволив йому виїхати в іншу країну, повідомляє Радіо Свобода.

При цьому до свого від’їзду Феруз повинен перебувати в установі тимчасового утримання іноземних громадян, де провів останні кілька місяців, йдеться в рішенні суду.

Громадянин Узбекистану Алі Феруз (справжнє ім’я Худоберді Нурматов) кілька років безуспішно намагався отримати статус біженця в Росії, але отримував відмову від МВС РФ. За словами представника відомства, Феруз не довів наявність загрози для нього в разі повернення до Узбекистану. Однак, за даними колег журналіста, родичів і правозахисників, Ферузові в Узбекистані загрожує “смертельна небезпека”.

На початку серпня 2017 року журналіст був затриманий у Москві. Його звинуватили в порушенні міграційного законодавства. На початку серпня російський суд призупинив виконання рішення про депортацію Феруза до розгляду скарги журналіста в Європейському суді з прав людини.

Наприкінці грудня Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) прийняв до розгляду скаргу Алі Феруза (Худоберді Нурматова), якому загрожує депортація в Узбекистан. Суд у Страсбурзі надіслав владі Росії питання про те, чи було порушене право Феруза на особисту свободу та недоторканність і право на заборону тортур. Після постанови ЄСПЛ Мосміськсуд припинив процедуру депортації журналіста.

22 січня Верховний суд скасував рішення про видворення та скерував справу Феруза на новий розгляд.

Liked the article?
Help us be even more cool!