ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд дозволив ДБР вилучити на двох телеканалах записи з ефірами волонтерки Звіробій

06.02.2020, 14:22
Фото – rbc.ua
Фото – rbc.ua

Печерський районний суд міста Києва дозволив Державному бюро розслідувань вилучити у двох телеканалів документи і записи, що стосуються ефірів, у яких волонтерка Маруся Звіробій коментувала свої нібито погрози Президентові Володимиру Зеленському.

Про це йдеться в ухвалі суду від 21 січня, повідомляє “Українська правда”.

Як пише видання, йдеться про телеканал ATR, який показав інтерв’ю зі Звіробій 31 жовтня 2019 року, та 5 канал, де волонтерка виступала 5 листопада 2019 року.

Слідчі вказали, що в цих ефірах волонтерка коментувала свої висловлювання, у яких правоохоронці побачили погрози Зеленському.

Тому, на думку ДБР, записи інтерв’ю містять відомості, що “прямо вказують на умисел” Звіробій скоїти злочини та “можуть бути використані як доказ”.

Суд дозволив слідчим вилучити копії відеозаписів та документів про осіб, які брали участь в ефірах (редакційних завдань, запрошень, листів).

Дозвіл судді дійсний протягом 30 днів і не підлягає оскарженню. На засіданнях, де ухвалено обидва рішення, не було представників телеканалів.

У разі якщо слідчі зустрінуться із супротивом, суддя може дозволити обшуки для отримання потрібних ДБР речей і документів.

Нагадаємо, 1 листопада 2019 року Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом розмов нардепа Софії Федини і волонтерки Марусі Звіробій, які під час стріму говорили про поїздку Президента Володимира Зеленського на передову і зазначали, що там “може вибухнути граната, а ще там обстріли бувають”.

Пізніше Державне бюро розслідувань скерувало до Генпрокуратури проєкт повідомлення про підозру та проєкт подання на зняття депутатської недоторканності з Федини. Її дії кваліфікували за ч. 1 ст. 346 ККУ (погроза вбивством щодо Президента). Але ГПУ заявила, що завернула проєкт підозри назад до ДБР для усунення недоліків.

Сама Федина зазначила, що вважає підготування їй підозри свідченням існування режиму Президента Володимира Зеленського.

СБУ теж розслідує провадження щодо висловлювань нардепа Федини та волонтерки Звіробій на адресу Зеленського. Голова СБУ Іван Баканов заявляв: якщо підтвердиться погроза, то йтиметься про ув’язнення.

5 лютого Федину викликали на 6 лютого до ДБР для вручення підозри.

Liked the article?
Help us be even more cool!