ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд дав три роки умовно співучаснику обстрілу будівлі "112 Україна"

19.10.2021, 18:17
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Шевченківський районний суд міста Києва визнав винним члена "ПВК Семенченка" в причетності до обстрілу будівлі телеканалу "112 Україна" та присудив п'ять років позбавлення волі з іспитовим строком три роки.

Таке рішення суд ухвалив 9 жовтня, повідомляє "Українська правда", яка має матеріали справи.

Суд затвердив червневу угоду К.Н. зі слідством щодо визнання провини. Його визнали винним за ч. 2 ст. 260 ("Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань") та ч. 2 ст. 258 ("Терористичний акт") Кримінального кодексу України.

Згідно з матеріалами справи, які є в "Української правди", К.Н. залучили для полегшення операції. Перед вчиненням теракту він і ще один співучасник приїхали в прилеглі квартали на автомобілі й у наперед підготовленому місці забрали ручний протитанковий гранатомет РПГ-22. Далі вони на велосипедах попрямували до будівлі 112 каналу. Постріл зробила інша особа, К.Н. водночас чатував.  

Як повідомляв ІМІ, у Києві в ніч на 13 липня 2019 року з гранатомета обстріляли фасад будівлі телеканалу "112 Україна". 

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258 ("Терористичний акт") Кримінального кодексу України.

14 травня 2021 року СБУ повідомила колишньому народному депутату Семену Семенченку про підозру в організації обстрілу телеканалу "112 Україна", який стався в липні 2019 року. 

Про підозру Семенченку повідомлено за ч. 2 ст. 258 ("Терористичний акт") Кримінального кодексу України. За інформацією СБУ, усе це відбувалося під час виборчої кампанії до Верховної Ради України. Цей теракт був використаний представниками Росії в гібридній війні проти України.

29 вересня Служба безпеки України повідомила про завершення досудового розслідування в кримінальному провадженні щодо дев’яти осіб, серед яких колишній народний депутат України Семен Семенченко.

Провадження велося одразу за чотирма статтями Кримінального кодексу України: ч. 2, ч. 3 ст. 260 ("Створення не передбачених законами України воєнізованих формувань або участь у їх діяльності"); ч. 2 ст. 258 ("Терористичний акт"); ч. 1 ст. 263 ("Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами"); ч. 2 ст. 333 ("Порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю").

Liked the article?
Help us be even more cool!